Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verstappen begint met poleposition bij Grote Prijs van Bahrein

Verstappen begint met poleposition bij Grote Prijs van Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen heeft poleposition veroverd bij de kwalificatie van de Grote Prijs van Bahrein, de eerste race van het nieuwe seizoen in de Formule 1. De drievoudig wereldkampioen zette op het circuit van Sakhir met zijn Red Bull een tijd van 1.29,179 neer. Daarmee was hij duidelijk sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en George Russell in de Mercedes.

Verstappen pakte vorig seizoen ook de eerste plek in de kwalificatie van de GP van Bahrein. Hij won de openingsrace toen ook, dat was zijn eerste zege in Bahrein. Hij won uiteindelijk 19 van de 22 races afgelopen seizoen.

De Grote Prijs van Bahrein wordt zaterdag vanaf 16.00 uur verreden.

Teamgenoot Pérez

Leclerc gaf 0,228 seconde toe op de toptijd van Verstappen. Russell was 0,306 langzamer en was een fractie sneller dan de andere Ferrari-coureur Carlos Sainz.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez kwam tot de vijfde tijd. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwam met de Mercedes slechts tot de negende tijd op meer dan een halve seconde van Verstappen. De Duitser Nico Hülkenberg baarde opzien door met de wagen van Moneygram Haas de derde kwalificatiesessie te halen. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als tiende.

Alpine

Vooral voor het team van Alpine is er nog veel werk te verzetten. Esteban Ocon en Pierre Gasly eindigden op de laatste twee plekken als negentiende en twintigste in de kwalificatie.

Meer uit Sport

Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

1 uur geleden
Jokic brengt Nuggets op één zege van volgende ronde play-offs NBA

DENVER (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets zijn dankzij sterspeler Nikola Jokic één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Western Conference. De 29-jarige Serviër was tegen Minnesota Timberwolves, op de avond dat hij zijn derde trofee voor beste basketballer van het NBA-seizoen kreeg uitgereikt, goed voor 40 punten. De Nuggets kwamen met de 112-97-thuiszege op een 3-2-voorsprong in de best-of-seven serie.

2 uur geleden
Judoka Van 't End worstelt met nieuwe regels vlak voor WK

ARNHEM (ANP) - Judoka Noël van 't End is nagenoeg zeker van deelname aan zijn derde Olympische Spelen, maar de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram beleeft naar eigen zeggen wel een 'minder' jaar. Hij worstelt met nieuwe wedstrijdregels van de mondiale bond.

3 uur geleden
Titelverdediger Medvedev uitgeschakeld door Paul in Rome

ROME (ANP) - Titelverdediger Daniil Medvedev is er niet in geslaagd de kwartfinale van het tennistoernooi van Rome te bereiken. De nummer 2 van de plaatsingslijst ging hard onderuit tegen de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 4-6.

15 uur geleden
Volleybalsters winnen eerste duel Nations League van Bulgarije

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de Nations League. In Antalya was de ploeg van bondscoach Felix Koslowski in drie sets te sterk voor Bulgarije. De setstanden waren 25-14 25-20 25-22. Het toernooi omvat in totaal twaalf interlands die meetellen voor de wereldranglijst. Op basis daarvan zijn nog tickets voor de Olympische Spelen te verdienen.

17 uur geleden
Fransman Paret-Peintre boekt in Giro d'Italia eerste profzege

BOCCA DELLA SELVA (ANP) - De Fransman Valentin Paret-Peintre heeft zijn eerste zege als wielerprof geboekt. De renner van Decathlon-AG2R La Mondiale won de tiende etappe van de Giro d'Italia, een bergrit vanuit Pompeï met aankomst bovenop de Bocca della Selva na een slotklim van ruim 18 kilometer.

17 uur geleden
Swiatek naar halve finales tennistoernooi van Rome

ROME (ANP) - Iga Swiatek heeft de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld was in haar kwartfinale in twee sets (6-1 6-3) te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys, de nummer 16 op de wereldranglijst. De partij op het Romeinse gravel duurde 1 uur en 17 minuten.

19 uur geleden