Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Versoepeling bij sport draagt bij aan betere handhaving regels'

'Versoepeling bij sport draagt bij aan betere handhaving regels'

ARNHEM (ANP) - Versoepelingen voor sportbeoefening draagt bij aan een betere handhaving van de coronaregels. Dat zegt NOC*NSF en de sportkoepel steunt daarom de oproep van onder anderen een aantal burgemeesters om lokaal meer beweging mogelijk te maken. "Liever gecontroleerd open terrassen en open sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden."

"Nu steeds meer duidelijk wordt dat iedereen op zoek is naar mogelijkheden om anderen te ontmoeten en samen met anderen activiteiten te ondernemen, kan dat beter veilig en georganiseerd plaatsvinden", zegt NOC*NSF. "Op en in sportaccommodaties kan er bij sportclubs op een verantwoorde manier ontmoeting plaatsvinden. Sportaccommodaties bieden de fysieke ruimte en begeleiding om activiteiten veilig te faciliteren."

De sportkoepel concludeert opnieuw dat daar nu onvoldoende mogelijkheden voor zijn. "De binnensport zit nog steeds op slot en er geldt buiten een leeftijdsgrens van 26 jaar."

Vreemd

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, zegt hierover: "Het is vreemd dat Nederland straks op het terras bier zit te drinken en één miljoen voetballers nog niet onderling wedstrijden kunnen spelen. Hoewel de jeugd al een tijd op de club weer relatief normaal voetbalt, gelden voor één miljoen voetballers beperkingen. Wij staan klaar om iedereen per direct veilig aan het voetballen te kunnen krijgen."

"Wij zien bij onze achterban een beweegachterstand ontstaan en tegelijkertijd een enorme zin om te volleyballen" zegt Guido Davio, directeur van de Nederlandse volleybalbond. "De instroom van jonge leden daalt, waarmee we voor de toekomst het verenigingsleven onder druk zetten. Kinderen krijgen wel gym op school en gaan straks ook weer naar de BSO. Wat ons betreft is het onbegrijpelijk dat alle binnensportaccommodaties dicht blijven en miljoenen binnensporters buitenspel worden gezet."

Simone Volmer, directeur van de basketballbond, sluit zich daarbij aan: "Onze sport staat binnen eigenlijk al een jaar stil. Dat betekent natuurlijk dat veel basketballers niet sporten en daardoor veel minder bewegen, maar er is ook een groot gemis aan sociale ontmoetingen. Het verenigingsleven staat stil, het gebouw is dicht, we zien elkaar niet meer. Juist het teamgevoel wat de teamsport basketbal uniek maakt is er niet. Dit gemis laat zien dat sporten veel meer is dan alleen maar met elkaar bewegen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Amstel Gold Race op afgesloten parcours zonder publiek

VALKENBURG (ANP) - De Amstel Gold Race ging vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis, maar wordt nu weer verreden in de Limburgse heuvels. Dat gebeurt op een afgesloten parcours rond Valkenburg van bijna 17 kilometer, over de Geulhemmerberg, Bemelerberg en de Cauberg. De organisatie doet er met hekken en toegangscontroles alles aan om toeschouwers te weren.

3 uur geleden
Verstappen jaagt in Imola op eerste zege van het seizoen

IMOLA (ANP) - Max Verstappen gaat vanaf 15.00 uur op het circuit van Imola op jacht naar zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Formule 1. De Nederlandse coureur van Red Bull start vanaf de derde plek, achter Lewis Hamilton en Sergio Pérez. Drie weken geleden bij de openingsrace in Bahrein moest Verstappen na een fel gevecht met Hamilton genoegen nemen met de tweede plaats achter de wereldkampioen.

3 uur geleden
Tennissters ten koste van China verder in Billie Jean King Cup

DEN BOSCH (ANP) - De Nederlandse tennissters hebben zich geplaatst voor de volgende fase van het toernooi om de Billie Jean King Cup. Het team van coach Paul Haarhuis was op het gravel in de Maaspoort in Den Bosch te sterk voor China: 3-2.

11 uur geleden
Judoka Van Dijke: voor mij is het heel simpel, ik ga naar Tokio

LISSABON (ANP) - Sanne van Dijke heeft het de selectiecommissie van de judobond naar eigen zeggen makkelijk gemaakt door Europees kampioene in de klasse tot 70 kilogram te worden. Dat zei Van Dijke, met Kim Polling verwikkeld in een strijd om een olympisch ticket, na haar gewonnen EK-finale in Lissabon tegen de Française Margaux Pinot.

12 uur geleden
Judoka Van Dijke pakt Europese titel in klasse tot 70 kilogram

LISSABON (ANP) - Judoka Sanne van Dijke is in Lissabon voor de tweede keer Europees kampioene geworden in de klasse tot 70 kilogram. De 25-jarige Van Dijke was in de finale op ippon te sterk voor de Française Margaux Pinot (27).

13 uur geleden
Nederlandse tennissters naast China na blessure bij Xinyu Wang

DEN BOSCH (ANP) - De Nederlandse tennissters staan in het play-offduel met China in de Billie Jean King Cup weer op gelijke hoogte. Arantxa Rus bezorgde het team van captain Paul Haarhuis het tweede punt. Xinyu Wang gaf in de tweede set geblesseerd op. Rus leidde op dat moment met 6-4 4-3.

13 uur geleden
Vermeer pakt bronzen plak op EK judo in Lissabon

LISSABON (ANP) - Judoka Sanne Vermeer is op de EK in Lissabon als derde geëindigd in de klasse tot 63 kilogram. In de strijd om een bronzen plak was de 23-jarige Vermeer op ippon te sterk voor Laura Fazliu uit Kosovo.

13 uur geleden