Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verslagenheid in Trier: 'niets kan dit rechtvaardigen'

Verslagenheid in Trier: 'niets kan dit rechtvaardigen'

TRIER (ANP/DPA) - Honderden mensen hebben in Trier deelgenomen aan een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de dodelijke aanval met een auto. Daarbij vielen vijf doden, onder wie een baby, en raakten veertien mensen gewond. "Niets, maar dan ook niets, kan dit brute en afschuwelijke misdrijf rechtvaardigen", zei premier Malu Dreyer van deelstaat Rijnland-Palts.

Rouwende mensen staken kaarsen aan en legden bloemen bij de Porta Nigra, een historische stadspoort in de buurt van de plek waar het drama zich voltrok. "Trier rouwt. Trier heeft pijn. Maar Trier geeft niet op", stelde burgemeester Wolfram Leibe, die een krans legde met deelstaatpremier Dreyer. "We rouwen met de gezinnen van de doden en bidden voor de gewonden", zei die politica. "Zij zullen de gevolgen van die vier dodelijke minuten de rest van hun leven met zich moeten meedragen."

Er staat donderdag weer een reflectiemoment gepland. Dan moeten de kerkklokken worden geluid om 13.46 uur, het tijdstip waarop een 51-jarige man inreed op voetgangers. Hij is opgepakt en wordt nog verhoord. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat hij een politiek motief had.

Justitie houdt er rekening mee dat psychische problemen mogelijk een rol speelden, maar de verdachte is nog niet overgebracht naar een gespecialiseerde instelling. De politie liet woensdagmiddag weten dat de man in voorarrest blijft zitten. Hij heeft gesproken met onderzoekers, maar het is nog onduidelijk wat hij precies heeft verklaard. Daardoor is het nog altijd onduidelijk waarom hij mensen aanreed.

Meer uit Buitenland

Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

8 minuten geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

1 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

5 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

7 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

8 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

8 uur geleden
Honderden mensen geëvacueerd in Griekenland wegens storm Elias

VOLOS (ANP/AFP/DPA) - Zes weken na de dodelijke overstromingen in Griekenland hebben de hulpdiensten opnieuw vele tientallen mensen moeten evacueren. Rond de centrale stad Volos zijn 250 mensen naar een veilige plek geholpen. Nabij het eiland Evia stortte een helikopter neer.

8 uur geleden