Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verslagenheid in Trier: 'niets kan dit rechtvaardigen'

Verslagenheid in Trier: 'niets kan dit rechtvaardigen'

TRIER (ANP/DPA) - Honderden mensen hebben in Trier deelgenomen aan een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de dodelijke aanval met een auto. Daarbij vielen vijf doden, onder wie een baby, en raakten veertien mensen gewond. "Niets, maar dan ook niets, kan dit brute en afschuwelijke misdrijf rechtvaardigen", zei premier Malu Dreyer van deelstaat Rijnland-Palts.

Rouwende mensen staken kaarsen aan en legden bloemen bij de Porta Nigra, een historische stadspoort in de buurt van de plek waar het drama zich voltrok. "Trier rouwt. Trier heeft pijn. Maar Trier geeft niet op", stelde burgemeester Wolfram Leibe, die een krans legde met deelstaatpremier Dreyer. "We rouwen met de gezinnen van de doden en bidden voor de gewonden", zei die politica. "Zij zullen de gevolgen van die vier dodelijke minuten de rest van hun leven met zich moeten meedragen."

Er staat donderdag weer een reflectiemoment gepland. Dan moeten de kerkklokken worden geluid om 13.46 uur, het tijdstip waarop een 51-jarige man inreed op voetgangers. Hij is opgepakt en wordt nog verhoord. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat hij een politiek motief had. Justitie houdt er rekening mee dat psychische problemen mogelijk een rol speelden.

Meer uit Buitenland

Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

49 minuten geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

1 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

2 uur geleden
Tsjechië koopt 24 F-35-straaljagers voor versterking luchtmacht

PRAAG (ANP/RTR) - Tsjechië gaat 24 straaljagers van het type F-35 kopen. Premier Petr Fiala kondigde woensdag aan dat de regering het plan heeft goedgekeurd om de moderne Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Hij wil met de F-35's de luchtmacht versterken, zodat die beter in staat is het NAVO-land te verdedigen.

2 uur geleden
Kyiv: Wagner-huurlingen weer actief aan het oostfront

KYIV (ANP/DPA) - Wagner-huurlingen zouden weer actief zijn in het oosten van Oekraïne. Volgens Ilja Jevlasj, woordvoerder van de Oost-Oekraïense strijdkrachten, is een groot deel van de huurlingen die naar Belarus waren verhuisd weer naar het front in Oekraïne getrokken.

3 uur geleden
Door Noord-Korea uitgezette Amerikaan in hechtenis van VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Noord-Korea heeft de Amerikaanse militair Travis King uitgezet naar China, ruim twee maanden nadat hij illegaal de grens vanuit Zuid-Korea was overgestoken. Hij is nu in hechtenis van de Verenigde Staten. Zijn uitzetting werd eerder op woensdag aangekondigd door Noord-Koreaanse staatsmedia.

3 uur geleden
Parlement Spanje stemt tegen benoeming Feijóo tot premier

MADRID (ANP/RTR) - PP-leider Alberto Núñez Feijóo heeft in het Spaanse parlement niet genoeg stemmen gekregen om de nieuwe premier te worden, zoals van tevoren al was verwacht. Zijn conservatieve partij werd de grootste bij de verkiezingen in juli, maar slaagde er niet in een meerderheidscoalitie te vormen.

4 uur geleden