Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verschoor tweede in hoofdrace Formule 2 op circuit Zandvoort

Verschoor tweede in hoofdrace Formule 2 op circuit Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - De Nederlandse autocoureur Richard Verschoor heeft het podium gehaald in de Formule 2-race op het circuit van Zandvoort. De 21-jarige Verschoor eindigde in de hoofdrace als tweede, achter klassementsleider Felipe Drugovich uit Brazilië, die rijdt voor het Nederlandse team MP Motorsport. Een dag eerder was hij zevende geworden in de sprintrace.

De hoofdrace zou over veertig rondes gaan, maar werd wat ingekort vanwege de nodige crashes. De Amerikaan Logan Sargeant reed al in de eerste ronde de omheining in. De race moest worden stilgelegd omdat de schuimrubberen laag voor de bandenstapels gerepareerd moest worden.

Na de herstart vonden nog heel wat incidenten plaats. Zo crashte de Japanner Marino Sato omdat na een pitsstop zijn linkervoorwiel niet goed was vastgedraaid. Dat wiel rolde op de baan van zijn auto af, wat ertoe leidde dat de safetycar de baan op kwam. Bij de herstart ging het opnieuw mis. De op dat moment leidende Nieuw-Zeelander Liam Lawson, die het tempo mocht bepalen, reed langzaam het rechte stuk op. Achter hem ging het mis toen Verschoor achterop de auto van Jack Doohan botste. Voor de Australiër was de race voorbij, Verschoor kon met een beschadigde neus wel door.

Derde podiumplaats

De coureur uit Benschop wist na alle pitstops de Japanner Ayumu Iwasa achter zich te houden en eindigde als tweede, achter Drugovich die hard op weg is naar de titel in de Formule 2. Verschoor won begin dit jaar de sprintrace in Bahrein en eindigde als tweede in de hoofdrace in Saudi-Arabië. Voor eigen publiek op Zandvoort behaalde hij zijn derde podiumplaats van dit seizoen.

"Het spijt me voor Jack, het was niet mijn intentie. Zo wil ik eigenlijk geen tweede worden", zei Verschoor, die 18 punten pakte voor het WK. "Bij de herstart accelereerden de auto's voor me en daarom gaf ik ook gas, maar toen remden ze weer en gebeurde dit. Ik kon er volgens mij niet zoveel aan doen. Als je gaat, dan ga je. Ik had aanvankelijk wat last van de schade aan de neus van mijn auto, maar daarna ging het wel. Ik ben heel blij dat ik met al die Nederlandse fans op de tribunes dit kon laten zien."

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

3 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

6 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

8 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

9 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

10 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

12 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

13 uur geleden