Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verrast AZ onthoudt zich van commentaar over zaak-Kroes

Verrast AZ onthoudt zich van commentaar over zaak-Kroes

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft verrast gereageerd op het mogelijke vertrek na drie weken van Alex Kroes als algemeen directeur bij Ajax. De Amsterdamse club benaderde Kroes afgelopen zomer, toen hij nog bij de Alkmaarders werkte. Kroes heeft, zo meldde de raad van commissarissen van Ajax, kort voordat zijn benoeming werd bekendgemaakt met voorkennis aandelen gekocht van zijn toekomstige werkgever. Dat is verboden.

"AZ heeft kennisgenomen van de kwestie tussen Alex Kroes en Ajax", meldt een woordvoerder van AZ. "Voor ons is wat nu boven tafel lijkt te komen ook verrassend. Omdat er nu - blijkbaar - een onderzoek komt van de AFM onthouden we ons op dit moment van verder inhoudelijk commentaar."

De overname van Kroes door Ajax stuitte op bezwaren bij AZ, waar hij in november 2022 was toegetreden tot de directie. In zijn contract bij de Alkmaarse Eredivisionist was een concurrentiebeding van een jaar opgenomen. De clubs kwamen er niet uit, waarna AZ met Kroes alsnog tot een akkoord kwam. Voor een symbolisch bedrag van 50.000 euro, bestemd voor de Alkmaar Zaanstreek Foundation, mocht hij een half jaar eerder beginnen in Amsterdam.

Op het socialmediaplatform LinkedIn zegt Kroes dat hij de aandelen Ajax niet uit winstbejag kocht. Hij zegt vertrouwen in de club te hebben willen uitstralen naar de aandeelhouders en legt zijn transactie voor aan de beurswaakhond AFM.

Meer uit Voetbal

Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

2 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

2 uur geleden
Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

3 uur geleden
Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

11 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

12 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

15 uur geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

15 uur geleden