Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verplichte coronavaccinatie voor Duits leger

Verplichte coronavaccinatie voor Duits leger

BERLIJN (ANP) - Het Duitse leger gaat een coronavaccinatie verplichten, als eerste instantie in het land. Het ministerie van Defensie en een afvaardiging van het personeel hebben besloten de prik tegen het coronavirus op te nemen in de lijst verplichte inentingen, melden Duitse media.

Defensieminister Annegret Kramp-Karrenbauer had herhaaldelijk nadrukkelijk gepleit voor een vaccinatieplicht. "Een volledige immunisatie van de soldaten is steeds meer in ons belang", aldus een woordvoerder. De militairen van de Bundeswehr moeten zich nu bijvoorbeeld al laten prikken tegen tetanus of, bij inzet in bepaalde gebieden, tegen gele koorts. Een weigering kan worden bestraft.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
"Volledige immunisatie" door het injecteren van iets dat geen eens een vaccin mag heten laat staan mensen ook maar enigzins beschermd tegen hetgeen waartegen het de mensen zou moeten beschermen. Hahahahaha. Dit gaat gewoon lachwekkend triest worden zo ...

Meer uit Buitenland

Macron wil abortus en milieu opnemen in Europese grondrechten

STRAATSBURG (ANP) - Het recht op abortus en de bescherming van het milieu moeten worden opgenomen in de grondrechten van de Europese Unie, vindt de Franse president Emmanuel Macron. De president, wiens land dit halfjaar de EU voorzit, wil deze zaken "uitdrukkelijker" beschermen.

36 minuten geleden
Engeland stopt komende week met mondmaskers en coronapas

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland wordt volgende week donderdag opgeheven. Het is dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de thuiswerkplicht en het coronatoegangsbewijs vervallen, maakte premier Boris Johnson woensdag bekend.

1 uur geleden
Maximumstraf voor mensensmokkelaar om dood migranten in koelwagen

BRUGGE (ANP/BELGA) - De leider van een mensensmokkelbende moet vijftien jaar de Belgische gevangenis in voor de dood van 39 Vietnamese migranten op weg naar Engeland, ruim twee jaar geleden. De rechtbank in Brugge legde de Vietnamees Vo Van Hong de hoogst mogelijke straf op.

4 uur geleden
VS geven 200 miljoen dollar aan extra militaire hulp aan Oekraïne

WASHINGTON/KIEV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben afgelopen maand 200 miljoen dollar (ruim 176 miljoen euro) extra militaire hulp aan Oekraïne gegeven. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dit laten weten op de dag dat buitenlandminister Antony Blinken in Kiev is aangekomen. Blinken bezoekt Oekraïne om het land steun te betuigen in het conflict met Rusland. Hij spreekt in Kiev met president Volodimir Zelenski en zijn Oekraïense collega Dmitro Kuleba.

4 uur geleden
Groep conservatieve parlementariërs beraamt val premier Johnson

LONDEN (ANP) - Een groep conservatieve parlementariërs probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.

5 uur geleden
Israël zet omstreden uitzetting in Oost-Jeruzalem door

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische autoriteiten hebben een Palestijnse familie in Oost-Jeruzalem uit hun huis gezet. De zaak zorgt voor ophef bij Palestijnen en leidde vooraf tot internationale oproepen aan Israël de huisuitzetting niet door te zetten. Het huis, dat meteen is gesloopt, stond in buurt Sheikh Jarrah. Huisuitzettingen die daar vorig jaar gepland stonden, zorgden toen voor een dagenlang gewapend conflict tussen Israël en Hamas.

6 uur geleden
Aanklager New York: patroon van fraude bij Trump Organization

NEW YORK (ANP/RTR) - De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt The New York Times op basis van rechtbankdocumenten.

7 uur geleden