Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verplichte coronatests weerhouden NEC-fans van terugkeer stadion

Verplichte coronatests weerhouden NEC-fans van terugkeer stadion

NIJMEGEN (ANP) - Voor het eerst in maanden mogen de seizoenkaarthouders van NEC zondag weer eens naar het stadion, maar de verplichte coronatests houden veel voetbalfans tegen om zich aan te melden voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Van de 1500 beschikbare plaatsen is pas iets meer dan de helft vergeven. "Heel wat supporters zien het niet zitten om zich twee keer te laten testen en mogelijk bij binnenkomst ook nog een sneltest te moeten ondergaan", zegt voorzitter Jeroen Rengers van de Supportersvereniging NEC.

De 4500 seizoenkaarthouders van de Nijmeegse voetbalclub komen in aanmerking voor een plek op de tribune bij het duel uit de Keuken Kampioen Divisie, dat onderdeel is van de Fieldlab-experimenten. Ze moeten dan wel zowel enkele dagen voor als na de wedstrijd een coronatest ondergaan. "En dat vinden veel supporters een te grote hobbel", zegt Rengers, die vanuit zijn achterban meer redenen hoort om zondag voor de tv te gaan zitten in plaats van op de tribune.

"Na het bezoeken van de wedstrijd moet je minimaal vijf dagen uit de buurt van kwetsbare mensen blijven. Wie een ziek familielid heeft, wil dan geen risico's lopen. En heel wat supporters vinden dat ze het tegenover hun werkgever niet kunnen verkopen om wél naar het stadion te gaan, maar niet naar kantoor. De wedstrijd is bovendien live op tv en kampioen worden zit er toch niet in voor NEC. Als straks de play-offs zijn, is de animo waarschijnlijk veel groter."

Proeffestivals

Volgens Rengers, die zelf wel naar De Goffert gaat, wachten veel fans af hoe het Fieldlab-experiment van zondag verloopt. "Als alles goed loopt, zullen de thuisblijvers denken: de volgende keer wil ik er ook bij zijn. Ze kijken nu de kat uit de boom. Dit kan een katalysator worden om het publiek terug de stadions in te krijgen."

Zelf is de voorzitter van de supportersvereniging vooral "nieuwsgierig" naar hoe zondag alles gaat. "Ik ben nog nooit getest, ik wil dat weleens ondergaan."

Voor de proeffestivals die volgende maand worden gehouden, is de animo wel enorm. De organisatie kreeg deze week al op de eerste dag tienduizenden aanmeldingen binnen. "Vooral jongeren hebben heel veel behoefte aan zo'n festival", zegt Rengers. "De festivalgroep is veel groter, bij ons gaat het om zo'n 4500 mensen die in aanmerking komen voor een plek. Bovendien speelt NEC normaal gesproken zo'n twintig thuiswedstrijden per jaar, de mogelijkheden om een festival te bezoeken zijn aanzienlijk kleiner."

Meer uit Voetbal

FC Volendam legt zich neer bij uitstel duel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat geen verdere stappen ondernemen om te proberen de wedstrijd tegen Ajax van komende woensdag te laten doorgaan. De Amsterdamse club liet eerder al weten af te zien van juridische stappen. "FC Volendam sluit zich hierbij aan en legt zich zodoende neer bij het besluit van de KNVB", aldus een verklaring van de club.

41 minuten geleden
Tottenham Hotspur haalt 16-jarig talent uit Kroatië

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft een akkoord bereikt over de transfer van de pas 16-jarige Luka Vuskovic van Hajduk Split. De Kroatische jeugdinternational komt over twee jaar naar Londen en zal een contract tekenen tot de zomer van 2030. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat een speler 18 jaar oud moet zijn, voordat hij de overstap naar Engeland kan maken.

59 minuten geleden
Ajax stapt niet naar de rechter en speelt woensdag tegen Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch van afgezien.

1 uur geleden
Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

13 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

13 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

16 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

16 uur geleden