Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vermoedelijk geen slachtoffers ingestorte parkeergarage Nieuwegein

Vermoedelijk geen slachtoffers ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Vermoedelijk liggen er geen slachtoffers onder het puin van de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Specialistische teams van onder meer Urban Search and Rescue Nederland (USAR.NL) hebben met drie honden afzonderlijk van elkaar in de garage gezocht. "Die zijn nergens op aangeslagen", zegt de woordvoerder. Ook zijn met drones beelden gemaakt van de ingestorte helling. "We hebben geen teken dat er iemand aanwezig is en er zijn geen vermissingen gemeld", zegt de woordvoerder. Het ziekenhuis heeft al zijn personeel gebeld.

"Op basis van deze informatie mogen we concluderen dat er niemand aanwezig was toen de helling instortte", meldt de veiligheidsregio.

De meeste hulpdiensten zijn tegen 02.00 uur vertrokken bij de parkeergarage van Qpark, waar zondagavond hellingen vanaf de zesde verdieping instortten. Volgens de woordvoerder is een gebied van 50 bij 8 meter over zes verdiepingen rondom de helling in de garage onveilig verklaard. Over de oorzaak is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De politie heeft de garage afgezet met hekken en de hulpdiensten hebben de garage inmiddels overdragen aan Qpark.

Op het moment van instorten was voor zover bekend een persoon aanwezig in de garage. Die heeft volgens de woordvoerder niks gezien maar wel een harde klap gehoord, waarop hij de auto heeft geparkeerd en naar buiten is gegaan. "Hij is inmiddels thuis en hevig geschrokken."

In de garage staan over meerdere verdiepingen verspreid nog enkele tientallen auto's geparkeerd. Ook staan er wat fietsen in een fietsenstalling.

Meer uit Binnenland

NiNsee: Bosma alleen welkom bij herdenking 1 juli na 'reflectie'

AMSTERDAM (ANP) - Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) wil dat Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma nadenkt over zijn uitspraken over het slavernijverleden die hij in zijn vorige rol als PVV-Kamerlid deed. Voorzitter Linda Nooitmeer vraagt Bosma "te reflecteren" en "een gebaar" te maken. Als hij weigert dat te doen, moet hij een vervanger sturen naar de kranslegging tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden op 1 juli.

14 minuten geleden
Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

15 minuten geleden
Instroom van nieuwe asielzoekers is nu wat lager dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Na een lange piek in het aantal asielaanvragen is het de laatste weken wat rustiger geworden. De instroom lag afgelopen week lager dan in dezelfde week vorig jaar. Ook de twee weken ervoor was het aantal asielaanvragen op jaarbasis gedaald. De wekelijkse cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid geven daar geen verklaring voor.

16 minuten geleden
Slachtoffers fatbike-ongeluk Breda 8 en 13 jaar oud

BREDA (ANP) - De twee kinderen die zaterdag gewond raakten bij een ongeluk met een fatbike in Breda, zijn meisjes van 8 en 13 jaar oud. Dat meldt de politie. Het meisje van 8 werd zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, het 13-jarige slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

25 minuten geleden
Taakstraf voor verwonden militair Irak door ongecontroleerd schot

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft een 25-jarige (ex-)militair uit Baarn een taakstraf van 140 uur opgelegd, omdat hij in Erbil in Irak een andere militair met een onbedoeld schot ernstig heeft verwond. Volgens de rechtbank heeft de man met een reeks fouten de dienstvoorschriften overtreden en de veiligheidsmaatregelen genegeerd.

54 minuten geleden
Weer tentenkamp op UvA, deze keer op Science Park

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben maandag opnieuw een tentenkamp opgezet op de Universiteit van Amsterdam (UvA), deze keer op de locatie Science Park. Sinds 12.00 uur staan er tentjes op het universiteitsterrein in Amsterdam-Oost. Volgens een woordvoerder van de universiteit is het kamp "redelijk kalm en rustig".

1 uur geleden
Eerste 15 auto's uit ingestorte parkeergarage Nieuwegein gehaald

NIEUWEGEIN (ANP) - Vijftien auto's zijn maandag uit de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage stonden in een gebied dat door de gemeente als veilig is aangemerkt, zo maken het ziekenhuis en Q-Park bekend.

1 uur geleden