Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verliezen voor Europese beurzen

Verliezen voor Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag met beperkte verliezen de dag uit gegaan. Beleggers lijken zich toch weer zorgen te maken om het herstel van de economie en de opleving van het coronavirus in onder meer delen van de Verenigde Staten. De omvang van het opkoopprogramma van de Bank of England viel tegen en ook het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor steun was hoger dan verwacht.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,7 procent lager op 562,61 punten. De MidKap leverde 0,6 procent in en stond op 754,91 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent.

Staalbedrijf ArcelorMittal was de grootste daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een min van bijna 6 procent. Ook financiële instellingen kregen een tik. Zo stonden banken ABN AMRO en ING tot 2 procent lager. Verfbedrijf AkzoNobel was de koploper in de AEX met een winst van 2 procent.

TKH

TKH stond in de MidKap bovenaan met een winst van 6,3 procent. Het bedrijf gaat snijden in de kosten vanwege de coronapandemie en neemt daarvoor een eenmalige last van 3 miljoen tot 5 miljoen euro. TKH kampt vooral bij zijn divisies voor de industrie en bouwoplossingen met teruglopende inkomsten. Lockdowns in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten in april en mei hadden volgens de technologiegroep een forse impact. In China is de bedrijvigheid van de onderneming weer goeddeels op peil.

Altice Europe verloor 1,8 procent. De Franse mediatak van het kabel- en telecombedrijf gaat als gevolg van de coronacrisis honderden banen schrappen. Vakbonden maken melding van 380 arbeidsplaatsen die bij NextRadioTV verdwijnen.

Wirecard

In Frankfurt kelderde Wirecard 61,8 procent. De Duitse betalingsverwerker stelde de publicatie van de jaarcijfers over 2019 opnieuw uit. Wirecard ligt onder vuur sinds de Britse zakenkrant Financial Times in oktober vorig jaar meldde dat het bedrijf de omzet en winst op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. Wirecard heeft altijd ontkend dat er sprake is van boekhoudfraude.

De euro was 1,1217 dollar waard, tegen 1,1215 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent duurder op 38,79 dollar. Brentolie klom 1,9 procent in prijs tot 41,50 dollar per vat.

Meer uit Financieel

OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

1 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

2 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

15 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

16 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

17 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

18 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

19 uur geleden