Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verliezen op Wall Street houden aan

Verliezen op Wall Street houden aan

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend lager aan de handelssessie begonnen. De vrees voor de gevolgen van het oplaaiende coronavirus overschaduwde de groeicijfers van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Ook de fors dalende olieprijzen drukten het sentiment.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 0,8 procent op 26.295 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3260 punten terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,3 procent won tot 11.032 punten. Op woensdag waren nog minnen tot 3,7 procent te zien.

Beleggers op Wall Street kijken uit naar later op de dag, want nabeurs komen de technologiereuzen Apple, Amazon, Google-moeder Alphabet, Twitter en Facebook met kwartaalresultaten. In aanloop naar de cijfers gingen de koersen van Apple, Alphabet, Amazon en Facebook tot 2,5 procent omhoog. Twitter deed het vooral goed met een plus van 5,8 procent.

Olieprijzen

Volgens een voorlopige raming liet de economie van de Verenigde Staten in het derde kwartaal een recordgroei optekenen van 33,1 procent op geannualiseerde basis. Daarmee veerde 's werelds grootste economie duidelijk op van de klappen van de coronacrisis in het tweede kwartaal, toen nog een historische krimp met 31,4 procent was te zien.

Verder werd bekend dat vorige week minder Amerikanen een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd. Olieprijzen gingen voor de tweede dag op rij hard omlaag wegens zorgen over de impact van de tweede coronagolf op de vraag naar brandstof. Een vat Amerikaanse olie werd 6 procent minder waard op 35,13 dollar, terwijl Brentolie 5,8 procent zakte tot 36,86 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Regering Trump verlengt deadline TikTok niet

WASHINGTON (ANP) - ByteDance, het Chinese moederbedrijf van de populaire filmpjesapp TikTok, krijgt geen uitstel meer van de Amerikaanse regering om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Wel zullen de gesprekken tussen het bedrijf en de overheid over de gedwongen verkoop blijven doorgaan, melden bronnen aan persbureau Reuters.

3 uur geleden
Amerikaanse bedrijven maken zich op voor verspreiding vaccins

WASHINGTON (ANP) - Met de aanstaande komst van coronavaccins die bij lage temperaturen moeten worden bewaard, maken Amerikaanse bedrijven zich op voor een enorme logistieke inspanning om de distributie ervan te ondersteunen.

4 uur geleden
Recordstanden op Wall Street door hoop op coronasteun

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag op recordstanden geƫindigd. De Dow-Jonesindex, de S&P 500 en de Nasdaq sloten nog nooit hoger. Door het zwakker dan verwachte banenrapport van de Amerikaanse overheid verwachten beleggers dat er meer politieke wil ontstaat voor een nieuw coronasteunpakket.

8 uur geleden
Pfizer en BioNTech hebben productie op orde

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Farmaceut Pfizer en biotechnoloog BioNTech hebben de productie van hun coronavaccin op orde. Ze hebben al bijna de 50 miljoen doses voor dit jaar geproduceerd, laten de twee bedrijven weten. Daarmee spreken ze een bericht in zakenkrant The Wall Street Journal tegen dat ze hun productie voor dit jaar door inkoopproblemen niet zouden halen.

9 uur geleden
Barnier en Frost leggen brexitonderhandelingen stil

LONDEN (ANP/RTR) - De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn stilgelegd. Dat hebben de Europese onderhandelaar Michel Barnier en zijn Britse evenknie David Frost via Twitter bekendgemaakt. Volgens hen zijn er nog steeds grote verschillen.

10 uur geleden
'Moeilijkheden in brexitonderhandelingen zullen verergeren'

BRUSSEL (ANP) - De brexitonderhandelingen zullen moeizamer verlopen voordat er eventueel een akkoord kan worden gesloten. Dat heeft een functionaris van de Europese Unie tegen persbureau Bloomberg gezegd.

11 uur geleden
Europese beurzen sluiten hoger na slotrally

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met winst de dag uitgegaan. In de laatste uren gingen de koersen nog wat verder omhoog nadat er eerder op de dag meer sprake van voorzichtigheid was geweest. Positieve geluiden over de mogelijkheid van een extra coronasteunpakket van de Amerikaanse overheid versterkten de positieve stemming.

12 uur geleden