Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlies beroep Polen en Hongarije tegen detacheringswet EU

Verlies beroep Polen en Hongarije tegen detacheringswet EU

LUXEMBURG (ANP) - Polen en Hongarije hebben een beroep verloren bij het Europees Hof van Justitie tegen een herziene richtlijn die de arbeidsvoorwaarden en beloning van gedetacheerde werknemers verbetert. Volgens de twee landen tasten de aangescherpte regels voor werknemers die door hun werkgever tijdelijk naar een andere lidstaat worden gestuurd de concurrentiepositie aan van Poolse en Hongaarse bedrijven. Ze eisten nietigverklaring van de richtlijn, maar dat wijst het Hof af.

Volgens het Hof zijn in de afgelopen bijna 25 jaar onder andere door de uitbreiding van de EU met veel Oost-Europese landen de omstandigheden op de arbeidsmarkt gewijzigd. Zo zijn de loonverschillen tussen EU-lidstaten toegenomen waardoor detachering een aantrekkelijk middel is geworden voor bedrijven om te bezuinigen op loonkosten.

De richtlijn uit 1997 werd in 2018 herzien omdat de bestaande wetgeving onder meer de uitbuiting van werknemers uit lidstaten met lagere lonen mogelijk maakte. Het was volgens het Hof legitiem om te zorgen dat de arbeidsvoorwaarden voor gedetacheerde werknemers in lijn zijn met die van werknemers in het gastland.

Meer uit Financieel

Vakbond: ziekenhuismedewerkers staken half april opnieuw

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw hun werk neer en draaien dan een zondagsdienst. Ook revalidatiecentra doen mee met de staking, kondigt vakbond FNV dinsdag aan. Een zondagsdienst houdt in dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat.

9 minuten geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

15 minuten geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

53 minuten geleden
Google laat publiek oefenen met kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google stelt zijn kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort open voor het publiek, zodat gebruikers ermee kunnen oefenen. Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen als eersten aan de slag met Bard. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders aan de beurt komen, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Bloomberg: VS pakken uitbreiding chipbedrijven in China aan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan de groeimogelijkheden van chipbedrijven in China beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Amerikanen zijn al langer bezig met het afknijpen van de levering van hoogwaardige technologie aan het Aziatische land, om te voorkomen dat die voor militaire doeleinden kan worden gebruikt.

1 uur geleden
Goede doelen en verenigingen vanaf juni weer welkom bij ING

AMSTERDAM (ANP) - Verenigingen en stichtingen, waaronder goede doelen, zijn vanaf juni weer welkom bij ING. In augustus besloot de bank dat ze voorlopig geen nieuwe rekeningen meer konden openen omdat er niet voldoende personeel was om het daarvoor vereiste klantonderzoek te doen. Dat zou bij "deze complexe rechtsvormen" volgens ING meer werk zijn dan bij bedrijven of particulieren.

1 uur geleden
Omwonenden Schiphol: geen wettelijk kader voor 500.000 vluchten

HAARLEM (ANP) - Het uitvoeren van 500.000 vluchten door Schiphol is tegen de wet, stelt de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV). Die stichting vertegenwoordigt omwonenden van Schiphol dinsdag in de rechtbank van Haarlem. Daar diende het kort geding dat verschillende luchtvaartmaatschappijen aanspanden tegen de Staat om het verlagen van het aantal vluchten. Volgens de advocaten van RBV is er enkel een wettelijke grondslag voor 400.000 vliegbewegingen via de luchthaven.

2 uur geleden