Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlies Apple drukt stemming op Wall Street

Verlies Apple drukt stemming op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend lager gesloten. Apple verloor na een omzetwaarschuwing vanwege het nieuwe coronavirus. Toeleveranciers gingen in het kielzog van de maker van onder meer iPhones mee omlaag.

De leidende Dow-Jonesindex sloot na een lang weekend 0,6 procent lager op 29.232,19 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3370,29 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde nagenoeg vlak op 9732,74 punten. Maandag bleef Wall Street dicht.

Apple verloor 1,8 procent. De onderneming verwacht niet aan zijn eerder gestelde omzetprognose voor het lopende kwartaal te zullen voldoen. De vraag naar iPhones in China wordt geraakt door het virus. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen.

Walmart

Apple-toeleveranciers als Qualcomm, Broadcom, Qorvo en Skyworks Solutions verloren tot 2,6 procent aan beurswaarde. Chipfondsen als Intel en Applied Materials gingen tot 2,5 procent omlaag.

Aan het cijferfront opende supermarktconcern Walmart (plus 1,5 procent) de boeken. Daarbij vielen de vergelijkbare winkelverkopen in de feestdagenperiode zwakker uit dan verwacht. Levensmiddelenproducent Conagra Brands kwam met een winst- en omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar door een tegenvallende vraag. Het aandeel gaf dik 6 procent prijs.

Tesla won 7,3 procent aan beurswaarde, ondanks berichten over een mogelijk onderzoek door beurswaakhond SEC naar een financiering van de automaker in China.

Macy's

Verder was Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Bransons zakenimperium in trek. Het aandeel zette zijn opmars van de voorbije handelsdagen voort en won bijna 6 procent. Sinds december is de beurswaarde van de onderneming, die geld wil verdienen met ruimtetoerisme, verviervoudigd.

Winkelbedrijf Macy's verloor 3,6 procent nadat het van S&P's de junkstatus opgeplakt had gekregen. De kredietbeoordelaar zette de nodige vraagtekens bij de effectiviteit van de door Macy's ingezette reorganisatie.

De euro was 1,0796 dollar waard tegen 1,0813 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 52,10 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 57,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Adyen en Besi onderuit op Damrak, Unilever stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen en chiptoeleverancier Besi gingen donderdag onderuit op de Amsterdamse beurs. Adyen, dat betaaltransacties doet voor bedrijven als McDonald's en Hennes & Mauritz (H&M), zag het aantal transacties afgelopen kwartaal stijgen. Volgens analisten van investeringsbank Jefferies viel de omzet van het bedrijf echter tegen. Het aandeel werd daarop bijna 12 procent lager gezet.

19 minuten geleden
Mijnbouwer BHP wil concurrent Anglo American overnemen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld BHP heeft een overnamevoorstel gedaan aan zijn rivaal Anglo American. Het bod waardeert Anglo American op 31,1 miljard pond (ruim 36 miljard euro). Anglo American bevestigde eerder al een ongevraagd overnamevoorstel te hebben ontvangen van BHP en het bod te bestuderen.

33 minuten geleden
HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden

BERLIJN (ANP) - HelloFresh heeft in het afgelopen kwartaal flinke groei behaald met de bezorging van kant- en klaarmaaltijden. Daarmee ving het Duitse bedrijf krimp bij de leveringen van boxen met ingrediënten om maaltijden zelf te maken op. HelloFresh is het aanbod van die kant- en klaarmaaltijden aan het uitbreiden naar steeds meer markten. In Nederland zijn sinds afgelopen zomer die maaltijden te bestellen.

50 minuten geleden
Aandacht voor cijfers Unilever, Besi en Adyen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar de resultaten van levensmiddelenconcern Unilever, chiptoeleverancier Besi en betaalbedrijf Adyen. Unilever, bekend van merken als Axe, Dove en Calvé, zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 15 miljard euro. Exclusief overnames en afgestoten activiteiten bedroeg steeg de omzet met 4,4 procent. Het aantal verkochte producten nam toe met 2,2 procent. Het concern bevestigde daarnaast de groeiverwachting voor dit jaar.

1 uur geleden
Unilever voert verkoop Dove-shampoo en Knorr-blokjes op

LONDEN (ANP) - Unilever weet weer meer voedingsmiddelen en verzorgingsproducten te verkopen. Na een periode waarin het bedrijf achter merken als Knorr, Dove en Calvé de omzet vooral dankzij duurdere producten zag stijgen, neemt nu het volume voor het tweede kwartaal op rij toe.

1 uur geleden
Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk, maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land.

1 uur geleden
Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen.

1 uur geleden