Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlies Apple drukt stemming op Wall Street

Verlies Apple drukt stemming op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend lager gesloten. Apple verloor na een omzetwaarschuwing vanwege het nieuwe coronavirus. Toeleveranciers gingen in het kielzog van de maker van onder meer iPhones mee omlaag.

De leidende Dow-Jonesindex sloot na een lang weekend 0,6 procent lager op 29.232,19 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3370,29 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde nagenoeg vlak op 9732,74 punten. Maandag bleef Wall Street dicht.

Apple verloor 1,8 procent. De onderneming verwacht niet aan zijn eerder gestelde omzetprognose voor het lopende kwartaal te zullen voldoen. De vraag naar iPhones in China wordt geraakt door het virus. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd. Verder heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen.

Walmart

Apple-toeleveranciers als Qualcomm, Broadcom, Qorvo en Skyworks Solutions verloren tot 2,6 procent aan beurswaarde. Chipfondsen als Intel en Applied Materials gingen tot 2,5 procent omlaag.

Aan het cijferfront opende supermarktconcern Walmart (plus 1,5 procent) de boeken. Daarbij vielen de vergelijkbare winkelverkopen in de feestdagenperiode zwakker uit dan verwacht. Levensmiddelenproducent Conagra Brands kwam met een winst- en omzetwaarschuwing voor het gehele boekjaar door een tegenvallende vraag. Het aandeel gaf dik 6 procent prijs.

Tesla won 7,3 procent aan beurswaarde, ondanks berichten over een mogelijk onderzoek door beurswaakhond SEC naar een financiering van de automaker in China.

Macy's

Verder was Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Bransons zakenimperium in trek. Het aandeel zette zijn opmars van de voorbije handelsdagen voort en won bijna 6 procent. Sinds december is de beurswaarde van de onderneming, die geld wil verdienen met ruimtetoerisme, verviervoudigd.

Winkelbedrijf Macy's verloor 3,6 procent nadat het van S&P's de junkstatus opgeplakt had gekregen. De kredietbeoordelaar zette de nodige vraagtekens bij de effectiviteit van de door Macy's ingezette reorganisatie.

De euro was 1,0796 dollar waard tegen 1,0813 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 52,10 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 57,70 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

3 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

3 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

4 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

5 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

6 uur geleden