Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlichtingsbedrijf Signify koploper in vlakke AEX-index

Verlichtingsbedrijf Signify koploper in vlakke AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Verlichtingsproducent Signify was donderdag de sterkste stijger in een vlakke AEX-index van de beurs in Amsterdam. Shell stond juist bij de verliezers bij de hoofdfondsen op Beursplein 5, door een daling van de olieprijzen. Op de aandelenmarkten elders in Europa was het beeld wisselend.

De AEX noteerde rond het middaguur nagenoeg onveranderd op 700,77 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 1014,99 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 1 procent. De beurs in Londen was gesloten vanwege het platina regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth.

Signify ging aan kop in de hoofdindex met een plus van ruim 2 procent, gevolgd door staalconcern ArcelorMittal, dat 1,2 procent aan waarde erbij kreeg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was de grootste daler met een min van 2,2 procent.

Shell

Shell leverde 1 procent in. Het bedrijf heeft alsnog akkoord gekregen van de Britse toezichthouder om een gasproject in de Noordzee te beginnen. De goedkeuring voor het Jackdaw-aardgasveld in het Britse gedeelte van de Noordzee kwam acht maanden nadat de toezichthouder het project uit milieuoverwegingen had geblokkeerd. Verder zorgt een staking mogelijk voor verstoringen bij de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) bij een Australische productie-installatie van Shell.

In de MidKap was biotechnoloog Galapagos koploper met een koerswinst van meer dan 2 procent. Hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM met een min van 2,3 procent.

Rémy Cointreau

In Parijs kwam drankenconcern Rémy Cointreau met cijfers die goed werden ontvangen door beleggers, want het aandeel steeg 6,5 procent.

De olieprijzen gingen omlaag na berichten dat Saudi-Arabië meer olie wil gaan oppompen, mocht Rusland door de sancties aanzienlijk minder produceren. De oliegroep OPEC+ vergadert donderdag over de productie. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent goedkoper op 112,60 dollar. Brentolie verloor 2,4 procent in prijs tot 113,59 dollar per vat.

De euro was 1,0687 dollar waard, tegen 1,0639 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Techinvesteerder Prosus aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag verder omhoog onder aanvoering van Prosus. De techinvesteerder profiteerde van de stevige koerswinsten in de Chinese techsector en werd ruim 3 procent hoger gezet. Beleggers gingen verder weer over tot de orde van de dag, nu het gevaar van wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken.

24 minuten geleden
Opnieuw belangrijke bestuurder weg bij Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Ella Irwin, de belangrijkste manager die verantwoordelijk is voor contentbeheer en -beleid bij berichtendienst Twitter, heeft ontslag genomen. Twitter-eigenaar Elon Musk ziet daarmee opnieuw een van zijn belangrijke bestuurders vertrekken. Irwin bevestigde haar vertrek, dat eerder door zakenblad Fortune werd gemeld, in een e-mail. De redenen voor haar aftreden zijn niet duidelijk.

38 minuten geleden
Aandacht voor banenrapport VS na goedkeuring schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. Nu het gevaar van wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken gaan beleggers weer over tot de orde van de dag. Na het Huis van Afgevaardigden is ook de Amerikaanse Senaat akkoord met de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. President Joe Biden zal het wetsvoorstel "zo snel mogelijk" ondertekenen en vrijdag een toespraak houden.

1 uur geleden
Amerikaanse topbankier Dimon na bezoek aan China ook naar Taiwan

HONGKONG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse topbankier Jamie Dimon, baas van de grote bank JPMorgan Chase, gaat na zijn bezoek aan China ook naar Taiwan. Dimon zou vrijdag aankomen in Taiwan, dat door China wordt gezien als afvallige regio.

1 uur geleden
Techbedrijven helpen beurs in Hongkong aan flinke winst

HONGKONG (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong schoot vrijdag omhoog dankzij sterke koerswinsten van de Chinese techbedrijven. Beleggers waren opgelucht dat ook de Amerikaanse Senaat het akkoord over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid heeft goedgekeurd. Eerder stemde het Huis van Afgevaardigden al in met de schuldendeal. Daardoor is voorkomen dat de Verenigde Staten voor het eerst in de geschiedenis zonder geld zouden komen te zitten.

2 uur geleden
Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening coronasteun

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

6 uur geleden
CBS: omzetontwikkeling in auto- en motorbranche blijft positief

DEN HAAG (ANP) - De omzetontwikkeling in de auto- en motorbranche was ook in het eerste kwartaal van dit jaar positief. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg de omzet met ruim 22 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee was in elk kwartaal sinds de eerste drie maanden van 2021 sprake van omzetgroei voor de branche, geholpen door stijgende verkopen en prijsstijgingen.

10 uur geleden