Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlichtingsbedrijf Signify koploper in vlakke AEX-index

Verlichtingsbedrijf Signify koploper in vlakke AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Verlichtingsproducent Signify was donderdag de sterkste stijger in een vlakke AEX-index van de beurs in Amsterdam. Shell stond juist bij de verliezers bij de hoofdfondsen op Beursplein 5, door een daling van de olieprijzen. Op de aandelenmarkten elders in Europa was het beeld wisselend.

De AEX noteerde rond het middaguur nagenoeg onveranderd op 700,77 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 1014,99 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 1 procent. De beurs in Londen was gesloten vanwege het platina regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth.

Signify ging aan kop in de hoofdindex met een plus van ruim 2 procent, gevolgd door staalconcern ArcelorMittal, dat 1,2 procent aan waarde erbij kreeg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was de grootste daler met een min van 2,2 procent.

Shell

Shell leverde 1 procent in. Het bedrijf heeft alsnog akkoord gekregen van de Britse toezichthouder om een gasproject in de Noordzee te beginnen. De goedkeuring voor het Jackdaw-aardgasveld in het Britse gedeelte van de Noordzee kwam acht maanden nadat de toezichthouder het project uit milieuoverwegingen had geblokkeerd. Verder zorgt een staking mogelijk voor verstoringen bij de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) bij een Australische productie-installatie van Shell.

In de MidKap was biotechnoloog Galapagos koploper met een koerswinst van meer dan 2 procent. Hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven op het Damrak was luchtvaartconcern Air France-KLM met een min van 2,3 procent.

Rémy Cointreau

In Parijs kwam drankenconcern Rémy Cointreau met cijfers die goed werden ontvangen door beleggers, want het aandeel steeg 6,5 procent.

De olieprijzen gingen omlaag na berichten dat Saudi-Arabië meer olie wil gaan oppompen, mocht Rusland door de sancties aanzienlijk minder produceren. De oliegroep OPEC+ vergadert donderdag over de productie. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent goedkoper op 112,60 dollar. Brentolie verloor 2,4 procent in prijs tot 113,59 dollar per vat.

De euro was 1,0687 dollar waard, tegen 1,0639 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

9 minuten geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

19 minuten geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

1 uur geleden
Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

2 uur geleden
FrieslandCampina profiteert van eerder aangekondigd banenverlies

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina profiteert van het eerder aangekondigde banenverlies bij het zuivelconcern. Waar in heel 2023 nog verlies werd geleden, staat er over de eerste helft van dit jaar weer een duidelijke winst in de boeken. FrieslandCampina kondigde in december nog aan 1800 banen te schrappen om de kosten omlaag te brengen, waarvan ruim de helft in Nederland.

2 uur geleden
Aandacht voor kwartaalcijfers KPN en ASMI op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van telecomconcern KPN en chipbedrijf ASMI. KPN zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen. Ook de nettowinst nam toe. Topman Joost Farwerck verklaarde erop te vertrouwen de vooruitzichten voor het hele jaar te zullen realiseren en op koers te liggen om de doelen voor de middellange termijn waar te maken.

2 uur geleden
Fors meer mobiele klanten KPN dankzij overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft er dankzij de overname van provider Youfone dit jaar 634.000 mobiele klanten bijgekregen. Er kwamen in het eerste halfjaar daarnaast 109.000 nieuwe glasvezelklanten bij.

2 uur geleden