Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

De AEX-index in Amsterdam eindigde met een plus van 0,8 procent op 771,37 punten. De MidKap klom 1 procent tot 865,97 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen tekenden winsten tot 1 procent op.

Ook werd gelet op de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell. Die verklaarde dat het nog te vroeg is om te speculeren over een renteverlaging door de Federal Reserve. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen. Op de financiële markten wordt nu verwacht dat de Fed volgend voorjaar kan beginnen met het verlagen van de rente nu de inflatie in de Verenigde Staten flink is afgezwakt.

Signify

Signify ging aan kop in de MidKap met een koerswinst van 4,9 procent. Topman Eric Rondolat wil de voormalige lampentak van Philips opsplitsen in vier divisies om de klantgerichtheid en de snelheid van uitvoering te verbeteren en volgens Signify gaan daarbij banen verloren. Hoeveel het er zijn, wilde de onderneming niet zeggen. Vakbonden vrezen voor het verlies van veel arbeidsplaatsen in Nederland.

In de AEX was chipmachinefabrikant ASML de aanvoerder met een plus van 2,3 procent. Fusiebedrijf DSM-Firmenich sloot de rij met een min van 1 procent.

Viaplay

In Stockholm zag Viaplay bijna 20 procent aan beurswaarde verdampen, wat wel een stuk minder is dan eerder op de dag. De Zweedse streamingdienst, bekend van de Formule 1-uitzendingen in Nederland, heeft een akkoord bereikt over de kwijtschelding van een deel van de schulden. Ook gaat het bedrijf geld ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Viaplay kwam dit jaar in financiële problemen na grote verliezen en kondigde aan zich uit veel landen terug te trekken.

De euro was 1,0883 dollar waard, tegen 1,0905 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 76,25 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 81,09 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook "andere operationele efficiëntieverbeteringen" moeten bijdragen aan kostenbesparingen, maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

1 uur geleden
Bedrijf achter Thuisbezorgd eindigt lager op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de handelsdag op de Amsterdamse beurs af met een verlies na een aanvankelijk stevige openingswinst. Het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl eindigde woensdag 1,8 procent lager. Eerder op de dag kwam het bedrijf met zijn cijferrapportage over het afgelopen jaar, waarin onder meer staat dat Just Eat Takeaway vorig jaar minder bestellingen heeft verwerkt dan het jaar daarvoor.

2 uur geleden
Europese mediabedrijven dagen Google voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van meer dan dertig Europese mediaorganisaties uit zeventien landen daagt Google voor de rechter om een schadevergoeding van ongeveer 2,1 miljard euro te eisen. De claim heeft betrekking op "het concurrentiebeperkende gedrag" van de advertentietechnologie van Google, meldt uitgever Sanoma.

3 uur geleden
Boeing krijgt 90 dagen om orde op zaken te stellen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Boeing moet binnen negentig dagen een actieplan ontwikkelen om "systemische problemen met de kwaliteitscontrole" aan te pakken. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) gezegd.

3 uur geleden
Personeel Picnic en flitsbezorgers heeft recht op toeslag

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers hebben gewoon recht op toeslagen voor het werken in de avonduren en op zondagen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

3 uur geleden
Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

4 uur geleden
Cosmeticaketen The Body Shop in België failliet verklaard

DEN HAAG (ANP) - Cosmeticaketen The Body Shop in België is failliet verklaard. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Ongeveer twintig Belgische vestigingen worden hierdoor geraakt.

5 uur geleden