Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkouden zwemmer Korstanje verrast met beste tijd 50 vlinder

Verkouden zwemmer Korstanje verrast met beste tijd 50 vlinder

DOHA (ANP) - Nyls Korstanje heeft zich bij de WK zwemmen in Doha verrassend als snelste geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Met zijn 23,02 maakt de nummer 12 van vorig jaar zeker kans op het podium, zei de 25-jarige Nederlander zelf in een eerste reactie. "Over deze race heb ik niks te klagen. Ik vind het fijn dat de kop er nu af is. Ik heb de afgelopen nachten slecht geslapen door een verkoudheid, maar dat is dus blijkbaar maar een gevoel."

Door de naderende Olympische Spelen is ook op de 50 vlinder het deelnemersveld in Doha niet al te sterk. Van de top 6 van de afgelopen WK is alleen vicewereldkampioen Diogo Ribeiro weer van de partij. De Portugese favoriet voor goud kwam in de series tot de gedeeld vijfde tijd (23,18). De Amerikaan Michael Andrew werd tweede op 1 honderdste van een seconde van Korstanje.

De halve finale is zondag na 17.00 uur, de finale maandagavond.

Opwarmertje

Voor Korstanje is het niet-olympische nummer eigenlijk niks meer dan een opwarmertje voor de 100 meter vlinderslag van later in het toernooi. De Nijmegenaar werd vorig jaar in Japan vijfde op de olympische afstand en is door het ontbreken van de gehele top 4 nu een serieuze titelkandidaat. "En dat wil ik ook zijn, maar die ranglijsten zeggen nog niks. Iedereen in de finale kan wereldkampioen worden."

Zijn verkoudheid zal hem op jacht naar zijn eerste wereldtitel waarschijnlijk niet in de weg zitten. "Die is over zijn piek heen, dus hopelijk heb ik het net op tijd achter de rug."

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

9 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

10 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

12 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

12 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

12 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

13 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

14 uur geleden