Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkopen Rolls-Royce omhoog door corona

Verkopen Rolls-Royce omhoog door corona

GOODWOOD (ANP/RTR/AFP) - Luxewagenproducent Rolls-Royce heeft afgelopen jaar 5586 auto's verkocht. Voor de dochter van het Duitse BMW is dat het hoogste aantal uit de 117-jarige geschiedenis. Volgens topman Torsten Müller-Ötvös heeft de coronapandemie zijn bedrijf geholpen. Omdat reizen en uit eten gaan maar beperkt mogelijk was, gaven rijken meer geld uit aan andere luxegoederen zoals auto's. Bovendien zagen veel mensen in eigen omgeving personen overlijden aan corona en dat leidde tot een "het-leven-kan-kort-zijn-mentaliteit", aldus Müller-Ötvös.

De verkopen van Rolls-Royce lagen bijna de helft hoger dan in 2020. In vrijwel alle regio's verkocht het Britse merk nog nooit zoveel voertuigen, waaronder in de grote automarkten China en Noord- en Zuid-Amerika. "In de luxesector als geheel was het probleem niet om klanten te vinden, maar om genoeg te kunnen produceren om aan de enorme vraag te voldoen", verklaarde Müller-Ötvös. Vooral de nieuwe Ghost-coupé en Cullinan-SUV waren populair bij de kopers.

Die grote vraag leidt ook tot problemen. De Britse Rolls-Royce-fabriek in Goodwood zit bijna aan zijn maximale capaciteit. De orderboeken zitten dan ook al vol tot in het derde kwartaal. "Als je nu een Rolls-Royce bestelt, kun je de auto over ongeveer een jaar verwachten", aldus de topman.

Rolls-Royce werkt aan zijn eerste elektrische auto, de Spectre. Die komt volgend jaar op de markt.

Meer uit Financieel

Liander: weer nieuwe knelpunten op stroomnet

LEIDEN (ANP) - Op het elektriciteitsnet in Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland zijn weer nieuwe knelpunten ontstaan. Volgens netbeheerder Liander is op die plekken nu ook de maximale capaciteit van het net bereikt. Daardoor is er geen ruimte om bijvoorbeeld bedrijven die veel stroom verbruiken een nieuwe aansluiting te geven.

8 minuten geleden
Voorlopig geen verkoopverbod iPhone 12, RDI wacht update Apple af

GRONINGEN (ANP) - Een verkoopverbod voor de iPhone 12 vanwege te hoge stralingsniveaus is in Nederland voorlopig niet aan de orde. De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) stelt vast dat de smartphone in sommige gevallen te veel straling afgeeft, maar dit zorgt niet voor acute gezondheidsrisico's. De telecomtoezichthouder wacht nu af met welke aanpassingen Apple komt om de iPhone 12 te laten voldoen aan de Europese normen.

9 minuten geleden
Topman Sony-divisie achter de PlayStation gaat met pensioen

SAN MATEO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Topman Jim Ryan van Sony Interactive Entertainment heeft zijn pensioen aangekondigd na bijna dertig jaar voor het concern achter spelcomputer PlayStation te hebben gewerkt. Hij was de afgelopen tijd ook een grote criticus van de overname van Activision Blizzard, uitgever van games als Call of Duty en World of Warcraft, door Sony-rivaal Microsoft. Ryan lobbyde ook tegen de deal bij toezichthouders. Onlangs werd echter bekend dat de megaovername van 69 miljard dollar hoogstwaarschijnlijk toch doorgaat.

37 minuten geleden
Verzekeraars verliezen opnieuw op licht lagere beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een klein verlies aan de nieuwe handelsdag begonnen. Verzekeraars NN en ASR daalden opnieuw na de koersklap van een dag eerder, toen de vrees voor de gevolgen van ongunstige gerechtelijke uitspraken rond zogenoemde woekerpolissen toesloeg.

59 minuten geleden
Aandacht beleggers gaat uit naar effect hoge olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat donderdag onder meer uit naar de olieprijzen en verzekeraars. NN en ASR leden een dag eerder nog forse koersverliezen doordat ze ongunstige uitspraken van het gerechtshof Den Haag over zogenoemde woekerpolissen te verwerken kregen. Het is de vraag of ze nu enig herstel laten zien. Daarnaast voedden de almaar oplopende olieprijzen de zorg dat de inflatie langere tijd hoog zal blijven, wat aan de bedrijfswinsten knaagt en ook voor hoge rentes zorgt.

2 uur geleden
Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan het Duitse persbureau DPA.

3 uur geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriële bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden