Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkopen luxemerk Gucci terug op niveau voor coronacrisis

Verkopen luxemerk Gucci terug op niveau voor coronacrisis

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De verkopen van luxemerk Gucci zijn teruggekeerd tot het niveau van voor de coronapandemie en hebben daarmee de omzet van concern Kering, het moederbedrijf van Gucci, verder omhoog gestuwd. Het Italiaanse modemerk deed er ook alles aan om shoppers te trekken. Zo lokte het klanten met een gezamenlijke digitale modeshow met zustermerk Balenciaga. Dat heeft onlangs popster Justin Bieber als gezicht voor campagnes gestrikt.

De afgelopen zes maanden stegen de inkomsten van Gucci op jaarbasis met bijna 46 procent naar 4,5 miljard euro. Dat is ruim boven het niveau waar analisten rekening mee hielden. Met name in de maanden april, mei en juni trokken de verkopen in de winkels in Noord-Amerika en Azië aan. De verkopen van alle modemerken van Kering, waaronder ook Yves Saint Laurent en Bottega Veneta, stuwden de totale omzet van het bedrijf in het eerste half jaar tot ruim 11 procent boven dezelfde periode in 2019.

Net als andere luxebedrijven zoals LVMH, eigenaar van modemerk Louis Vuitton, en Richemont, eigenaar van juwelenmerk Cartier, ziet Kering de verkopen weer aantrekken sinds de heropening van winkels. In 2020 en begin 2021 waren winkels door de pandemie grotendeels gesloten. Maar mensen geven hun opgepotte spaargeld van vorig jaar nu weer uit aan bijvoorbeeld luxe tassen, schoenen en juwelen. Kering-topman François-Henri Pinault stelt in een verklaring dat zijn bedrijf de "sterke, winstgevende koers" heeft hervat na een "opmerkelijke versnelling" de afgelopen drie maanden.

Meer uit Financieel

Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM Ben Smith benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

39 minuten geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

1 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

1 uur geleden
Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

1 uur geleden
Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

2 uur geleden
Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

DEN HAAG (ANP) - De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond "wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem".

3 uur geleden
Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

4 uur geleden