Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkopen geheugenchips stuwen omzet en winst Samsung

Verkopen geheugenchips stuwen omzet en winst Samsung

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug waarin de omzet en winst zijn gestegen. De onderneming profiteerde vooral van de sterke verkoop van geheugenchips, waarmee de daling van de verkopen van smartphones in die periode werd goedgemaakt.

De grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld meldde op basis van voorlopige cijfers dat de omzet in de maanden april tot en met juni met 21 procent is gestegen tot 77 biljoen won (bijna 60 miljard euro) ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. De omzet ligt daarmee iets lager dan de 77,8 biljoen won in het eerste kwartaal. Chips worden in een keur van apparaten en goederen gebruikt. Behalve in smartphones worden ze bijvoorbeeld ook in auto's gestopt.

Samsung, dat ook de grootste smartphonemaker ter wereld is, voorspelt daarnaast dat de kwartaalwinst ondanks de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen, met ruim 11 procent is gestegen tot ongeveer 14 biljoen won (10,6 miljard euro) ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf gaf verder geen details. Op 28 juli zal het concern de volledige kwartaalcijfers bekendmaken.

Meer uit Financieel

Hypotheker: kans op koopwoning voor single Jan Modaal bijna nihil

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Voor alleenstaanden met een modaal inkomen is de kans om een betaalbare koopwoning te vinden momenteel vrijwel nihil, concludeert De Hypotheker na onderzoek.

3 uur geleden
CBS: veel minder vergunningen voor nieuwe woningen afgegeven

DEN HAAG (ANP) - Ook in het tweede kwartaal is het aantal verleende vergunningen voor het bouwen van woningen ver achtergebleven bij de cijfers van vorig jaar. Voor 15.200 nieuwbouwwoningen kwam een vergunning, ruim een kwart minder dan een jaar eerder. Maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was het aantal in die periode vorig jaar relatief hoog. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 was het aantal verleende vergunningen ongeveer gelijk.

3 uur geleden
Wall Street met verlies de handel uit na publicatie Fed-notulen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder andere op de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daarin viel te lezen dat de centralebankenkoepel in de VS vastberaden blijft om de rente te verhogen om de inflatie te beteugelen, waarbij beleidsmakers zich bewust zijn van de risico's van te snelle rentestappen.

5 uur geleden
Beleidsmakers Fed vastbesloten rente verder te verhogen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Beleidsmakers van de Amerikaanse centralebankenkoepel blijven vastbesloten om de leenkosten verder te verhogen. Maar "op een gegeven moment" zou het wel gepast zijn om het tempo wat te vertragen. Dat valt te lezen in de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

7 uur geleden
Apple wil nieuwe iPhones op 7 september onthullen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Apple zal naar verwachting op 7 september zijn nieuwe iPhone 14-lijn onthullen. De maker van de gewilde smartphones doet dat traditiegetrouw met een speciaal event.

8 uur geleden
Reuters: economie Rusland verteert sancties beter dan verwacht

MOSKOU (ANP) - De Russische economie lijkt de sancties tegen het land vanwege de oorlog in Oekraïne beter te verteren dan eerder voorzien. Zo zal de krimp minder zijn dan eerder was voorspeld, meldt persbureau Reuters dat nieuwe prognoses van het Russische ministerie van Economische Zaken inzag. Ook de inflatie valt naar verwachting lager uit dan bij een eerdere voorspelling.

9 uur geleden
Koerssprong chemiebedrijf Avantium op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Avantium was woensdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam. De onderneming die in de index voor kleinere fondsen is genoteerd werd beloond na haar handelsupdate. Daarin maakte Avantium bekend dat het al twee klanten heeft voor zijn fabriek in aanbouw voor de productie van plantaardige plastics in Delfzijl.

10 uur geleden