Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkopen Aston Martin sterk omhoog dankzij eerste SUV

Verkopen Aston Martin sterk omhoog dankzij eerste SUV

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De eerste SUV van sportwagenfabrikant Aston Martin kan op veel belangstelling rekenen. Dankzij de DBX gingen de verkopen in de eerste zes maanden van dit jaar fors omhoog. De DBX, die in Nederland rond de 260.000 euro kost, was in die periode goed voor de helft van alle leveringen van het Britse merk.

De omzet van Aston Martin kwam uit op 274,4 miljoen pond, omgerekend ruim 322 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2020 verkocht Aston Martin voor maar 57,2 miljoen pond aan auto's. Volgens voorzitter Lawrence Stroll, de Canadese miljardair die vorig jaar als onderdeel van een reddingsplan instapte bij Aston Martin, toont de toegenomen vraag naar de luxe auto's van het Britse merk dat Aston Martin op de goede weg is.

Sinds Stroll, de vader van Formule 1-coureur Lance Stroll, betrokken is bij Aston Martin heeft het bedrijf zijn samenwerking met Mercedes-Benz uitgebreid. Het Duitse merk leverde eerder alleen motoren, maar sinds oktober zijn daar ook hybridesystemen en elektrische componenten bijgekomen. Ook nam Mercedes een belang in Aston Martin.

Brutoverlies

Het verlies van het Britse bedrijf is ook afgenomen. In het eerste halfjaar bedroeg het brutoverlies nog zo'n 91 miljoen pond. Dat was vorig jaar ruim 227 miljoen pond.

In de tweede helft van dit jaar gaat Aston Martin de eerste auto's leveren van zijn supersportwagen Valkyrie die miljoenen euro's per stuk kosten. Bovendien onthulde het bedrijf deze maand al een productieversie van de Valhalla, een plug-in hybride sportwagen met 950 pk die in 2023 op de markt verschijnt. Die gaat naar verwachting zeker 600.000 pond per stuk kosten.

Meer uit Financieel

Apple stijgt op Wall Street en nadert beurswaarde 3 biljoen

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Apple ging maandag licht omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers kijken uit naar de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het Amerikaanse techconcern. Volgens geruchten zal Apple een eigen virtualrealitybril (VR) presteren, een product waar de iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe product van het concern worden sinds de Apple Watch in 2014.

38 minuten geleden
Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

SAN FRANCISCO (ANP) - Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

1 uur geleden
VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Azië komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

2 uur geleden
Expert: benzineprijs stijgt pas over paar weken door accijns

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten hoeven zich de komende weken geen zorgen te maken over grote prijsstijgingen aan de pomp. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers verwacht niet dat de productiebeperking door oliekartel OPEC+ gaat zorgen voor veel duurdere olie. Een veel grotere invloed gaat het verhogen van de accijnzen per 1 juli hebben, waardoor de benzineprijs met ongeveer 14 cent omhoogschiet.

2 uur geleden
Krant: grote banken VS moeten hogere buffers gaan aanhouden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse banken zullen waarschijnlijk hun buffers om tegenslagen op te vangen moeten verhogen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street op basis van anonieme bronnen. Na het omvallen van een aantal kleinere regionale banken eerder dit jaar zullen de kapitaaleisen van de grootbanken met gemiddeld 20 procent worden opgevoerd door de aankomende strengere regelgeving, aldus de bronnen.

3 uur geleden
Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

3 uur geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

3 uur geleden