Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkoop nieuwe bedrijfswagens EU iets gestegen in november

Verkoop nieuwe bedrijfswagens EU iets gestegen in november

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie heeft in november op jaarbasis een minieme stijging laten zien, van 0,1 procent tot 167.315 voertuigen. Dat meldde de Europese autobrancheorganisatie ACEA.

De verkoop van bestelbusjes en bussen nam af, maar die van vrachtwagens nam toe ten opzichte van vorig jaar. Van de grote Europese automarkten waren in Italië en Duitsland vorige maand plussen te zien, maar in Spanje en Frankrijk zakte de verkoop van commerciële voertuigen. In Nederland ging het om een daling van ruim 9 procent.

Over de eerste elf maanden van dit jaar ligt de verkoop van bedrijfsvoertuigen met ruim 1,5 miljoen stuks nog altijd ruim 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van de coronacrisis. In alle EU-landen ging de verkoop omlaag. Voor Nederland werd een krimp gemeten van meer dan 23 procent tot ruim 67.000 commerciële voertuigen.

Meer uit Financieel

Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

5 minuten geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting van een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep, meldt persbureau DPA. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

40 minuten geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

55 minuten geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

1 uur geleden
Nog onzeker of The Body Shop België doorstart maakt, zegt curator

UTRECHT (ANP) - Het is niet zeker of The Body Shop in België een doorstart gaat maken, meldt de curator. De Belgische tak van de keten ging vorige week failliet en ook in andere landen kampt The Body Shop met financiële problemen. In Nederland werkt de webshop al enige tijd niet, wat volgens het bedrijf zelf te maken zou hebben met geplande updates.

1 uur geleden
Uber Eats begint met robotbezorgdienst in Tokio

TOKIO (ANP/AFP) - Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

1 uur geleden
Bodemonderzoeker Fugro sleept miljoenencontract in Indonesië binnen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro heeft een groot contract binnengesleept voor het uitvoeren van zeebodemonderzoek in Indonesië. Het Nederlandse bedrijf gaat voor het Japanse INPEX Masela de zeebodem in de buurt van Indonesië in kaart brengen, voor de aanleg van onder andere onderzeese pijpleidingen en de bouw van productieplatforms op zee.

2 uur geleden