Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkoop elektrische scooters flink in de lift

Verkoop elektrische scooters flink in de lift

BUNNIK (ANP) - De verkoop van elektrische snorfietsen en scooters zat in het eerste kwartaal flink in de lift ondanks de coronacrisis. Volgens brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging werden er bijna twee derde meer van dit soort snorfietsen verkocht dan een jaar terug. Elektrische scooters werden dik een derde meer aan de man gebracht.

Dankzij deze verkoopspurt bleef de totale markt voor snor- en bromfietsen stabiel met 12.419 geregistreerde exemplaren. Daarbij was sprake van 1788 elektrische snorfietsen en 2520 elektrische scooters. De branche moest het vooral hebben van de maanden januari en februari. In maart gingen de verkopen wel stevig omlaag als gevolg van de virusuitbraak. De maandverkopen bleven toen over de gehele linie zo'n 18 tot 19 procent achter bij een jaar terug.

De toegenomen populariteit van de elektrische modellen zou onder meer komen doordat de actieradius en de kwaliteit de laatste jaren duidelijk is verbeterd. Daarnaast dienen nieuwe snorfietsen volgens het Klimaatakkoord vanaf 2025 alleen nog maar elektrisch te zijn aangedreven.

Onzeker

Komende periode is het nog onzeker hoe de markt zich ontwikkelt. BOVAG en RAI Vereniging constateren dat de behoefte aan individueel vervoer in de nieuwe '1,5 metersamenleving' toeneemt of hoogstwaarschijnlijk toe zal nemen. De scooter neemt hierin een belangrijke plaats in, denken ze.

De organisaties benadrukken verder dat het gros van de scooterdealers en werkplaatsen nog gewoon open is. Wel kan de levering van nieuwe modellen langer op zich laten wachten, aangezien veel bedrijven in de scooterindustrie en toeleveranciers stilliggen.

Meer uit Financieel

Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

3 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

3 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

5 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

7 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

10 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 dag geleden