Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkoop dure auto's helpt Volkswagen vooruit ondanks chiptekort

Verkoop dure auto's helpt Volkswagen vooruit ondanks chiptekort

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Autoconcern Volkswagen heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Het bedrijf behaalde in het eerste halfjaar ook al meer winst dan in de eerste zes maanden van 2019, het jaar voor corona. Dat kwam vooral door sterke verkopen van duurdere modellen.

Door de wereldwijde chiptekorten moesten diverse autofabrikanten al verschillende keren fabrieken stilleggen. Dat heeft echter ook een positieve kant, want ze laten nu veelal de luxueuzere versies van hun automodellen bouwen waarop ze meer verdienen. Door de lagere productieaantallen en de grote vraag brengen auto's ook meer op. Er hoeven bijvoorbeeld nauwelijks kortingen te worden gegeven.

Dat leidde ertoe dat Volkswagen de verwachte operationele winstmarge, dus zonder zaken als belastingen en eenmalige posten, voor heel dit jaar kon verhogen. Het Duitse concern achter merken als VW, Audi, SEAT en Skoda rekent nu op een winst van tussen de 6 en 7,5 procent van de omzet. Hoge prijzen voor grondstoffen kunnen eventueel nog wel van invloed zijn.

Volkswagen boekte in de eerste zes maanden een winst van 8,4 miljard euro. In de eerste helft van vorig jaar, toen het bedrijf vanwege de coronacrisis enige tijd een groot deel van zijn fabrieken had moeten sluiten en de vraag naar nieuwe auto's volledig inzakte, was dat een verlies van 1 miljard euro.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

50 minuten geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

4 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

22 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

22 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden