Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkoop bedrijfswagens in EU verdubbelt bijna door corona-effect

Verkoop bedrijfswagens in EU verdubbelt bijna door corona-effect

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is vorige maand bijna verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. De enorme stijging heeft alles te maken met de uitbraak van de coronacrisis. Daardoor kwamen de verkopen in maart vorig jaar juist erg laag uit.

Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA werden er in totaal 204.046 bestelbusjes, trucks en bussen op kenteken gezet. In maart vorig jaar ging het nog om 104.480 voertuigen.

Vooral in grote markten als Frankrijk, Italiƫ en Spanje gingen de verkopen flink omhoog. In Nederland werden met 8828 stuks ook meer bedrijfswagens verkocht. Maar vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ging het hier slechts om een toename van 17 procent.

In februari vertoonde de verkoop van bedrijfswagen in de EU wel al tekenen van herstel. Die maand steeg de verkoop op jaarbasis met ruim 1 procent. Daarmee leken ondernemers nog tijdens de coronacrisis al weer wat vaker bereid om forse uitgaven te doen aan hun wagenpark. Net als veel andere sectoren leed de auto-industrie vorig jaar zwaar onder de coronacrisis. Door economische onzekerheid daalde de vraag naar voertuigen hard. Volgens ACEA liep de verkoop van bedrijfswagens in heel 2020 met bijna een vijfde terug.

Meer uit Financieel

Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

22 minuten geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

2 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

3 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

3 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

3 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

4 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriƫle en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

4 uur geleden