Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkiezingen lijken tegen te vallen voor Volt en DENK

Verkiezingen lijken tegen te vallen voor Volt en DENK

DEN HAAG (ANP) - Het ziet ernaar uit dat Volt en DENK minder zetels krijgen dan zij verwachtten op basis van de laatste peilingen. Volgens de exitpoll van Ipsos, in opdracht van de NOS en RTL, halen beide partijen twee zetels.

In de laatste Peilingwijzer, het gewogen gemiddelde van de peilingen van Ipsos en I&O-Research, stond Volt op twee tot vier zetels. DENK kreeg daar drie tot vijf virtuele zetels. Ook Forum voor Democratie haalt de onderkant van wat de Peilingwijzer voorzag: van de drie tot vijf virtuele zetels krijgt de partij van Thierry Baudet er volgens de exitpoll drie.

Voormalig DENK-leider Farid Azarkan reageerde al teleurgesteld op de voorlopige uitslag: de partij had op minstens drie zetels gehoopt, zei hij. Partijleider Stephan van Baarle reageert later. Van Volt heeft nog niemand gereageerd op de exitpoll.

Meer uit Politiek

Provincies wachten vervolg PPLG af nu miljardenfonds verdwijnt

ZWOLLE (ANP) - De provincies wachten af of ze hun programma voor het landelijk gebied wel kunnen uitvoeren, nu de financiƫle basis daarvoor lijkt te verdwijnen. Het huidige kabinet wilde een transitiefonds van 24,3 miljard euro opzetten om de plannen op het gebied van natuur, water, klimaat en stikstof te bekostigen. In de financiƫle bijlage bij het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben gesloten, staat echter dat het transitiefonds vervalt.

15 minuten geleden
Van Baarle (DENK) spreekt van 'inktzwarte dag' voor Nederland

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Stephan van Baarle spreekt van "een inktzwarte dag voor Nederland" nu er een regeerakkoord van "extreemrechtse slopers" ligt. Dat zei hij tegen de NOS.

2 uur geleden
SGP positief, 'maar ook waakzaam' over akkoord beoogde coalitie

DEN HAAG (ANP) - De SGP is positief gestemd over het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, laat de partij donderdag weten. Het akkoord "doet recht aan de duidelijke verkiezingsuitslag van 22 november", vindt de SGP, die wel zegt "waakzaam" te blijven op medisch-ethische thema's.

3 uur geleden
Bosma: partijen extreemrechts noemen is een nazi-vergelijking

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma vindt niet dat partijen of leden in de Tweede Kamer extreemrechts mogen worden genoemd. "Ik vind dat een nazi-vergelijking", zei hij donderdag in een debat. Hij onderbrak daarmee Laurens Dassen (Volt), die de PVV een extreemrechtse partij noemde. "Ik vind niet dat we leden of partijen van de Staten-Generaal voor extreemrechts moeten gaan uitmaken", aldus Bosma.

3 uur geleden
Bikker (CU) maakt zich zorgen over akkoord met 'veel luchtbellen'

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Mirjam Bikker maakt zich zorgen over het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, waar volgens haar "veel wensdenken" en "veel luchtbellen" inzitten. Zij is met name bezorgd over het volle aanmeldcentrum Ter Apel dat volgens haar in de problemen blijft zitten door het uitblijven van de spreidingswet. Die had moeten zorgen voor een eerlijker spreiding van asielzoekers over het land.

3 uur geleden
Wilders over asielpakket: als dit niet helpt, dan helpt niets

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders gaat ervan uit dat het asielpakket dat hij is overeengekomen met VVD, NSC en BBB, "het strengste ooit in Nederland" ook echt tot een lagere instroom gaat leiden. "Als dit niet helpt, dan helpt niets", denkt hij.

3 uur geleden
CDA-leider Bontenbal mist visie en leiderschap in akkoord

DEN HAAG (ANP) - Hoewel in het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB "een aantal dingen staan die wij goed vinden", mist CDA-leider Henri Bontenbal "heel erg visie en leiderschap", zei hij donderdag. "En het ontbreekt erg aan gemeenschapszin in dat akkoord. Dus dat vind ik erg jammer."

4 uur geleden