Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeerde stembiljetten, opnieuw stemmen mag

Verkeerde stembiljetten, opnieuw stemmen mag

PARAMARIBO (ANP) - Bij de parlementsverkiezingen in Suriname zijn op vier stembureaus verkeerde stembiljetten gebruikt waardoor mensen verkeerd hebben gestemd. De enkele honderden kiesgerechtigden waar het om gaat zijn inmiddels achterhaald. Zij mogen opnieuw stemmen. Dat heeft de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) Jennifer van Dijk-Silos maandagochtend lokale tijd aan nieuwssite Starnieuws bevestigd.

Behalve de verkeerde stembiljetten en hier en daar wat schoonheidsfoutjes, zijn de verkiezingen in de ochtend (lokale tijd) zonder grote problemen verlopen. Ook het pas opgerichte Stichting Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS) heeft gemeld dat er tot nu toe geen noemenswaardige incidenten zijn te melden. Negentig onafhankelijke waarnemers en ondersteunend personeel zien in kiesdistricten toe op het verloop van de verkiezingen.

De opkomst lijkt goed te zijn. Het redelijk goede weer en het feit dat maandag een vrije dag is vanwege het einde van de ramadan, werken daar aan mee. Het houden aan de afstandsregel van 1,5 meter blijkt wel moeilijk vol te houden, zo is te zien op verschillende tv- en radioreportages.

President Bouterse is na het uitbrengen van zijn stem naar het oosten van het land gevlogen om daar partijgenoten en andere kiezers te ontmoeten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Polen kiest tussen conservatief en liberaal

WARSCHAU (ANP) - De Polen kiezen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen zondag tussen de conservatieve, nationalistische Andrzej Duda en de liberale, pro-Europese uitdager Rafal Trzaskowski. Duda is de zittende president die herkozen wil worden en Trzaskowski is burgemeester van hoofdstad Warschau. Duda won eind juni de eerste ronde ruim met 43,5 procent van de stemmen bij een voor Poolse begrippen hoge opkomst (64,5 procent).

1 uur geleden
Duizenden Israëli's op been tijdens regeringsprotest

TEL AVIV (ANP) - Duizenden Israëli's hebben zaterdagavond op het Rabinplein in Tel Aviv gedemonstreerd tegen de manier waarop de regering omgaat met de economische tegenspoed door het coronavirus. Ongeveer 300 agenten zijn ingezet om de openbare orde te waarborgen en de regels voor sociale afstand te bewaken, aldus de politie.

1 uur geleden
Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in de VS

WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten is weer een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 71.389 mensen is vastgesteld dat ze het longvirus hebben opgelopen. Dat blijkt uit een tellingen van persbureau Bloomberg en Johns Hopkins University. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal besmettingen in de VS stijgt.

3 uur geleden
Bulgaarse regering weigert ondanks protesten op te stappen

SOFIA (ANP) - De Bulgaarse regering van premier Boiko Borissow weigert, ondanks dagenlange demonstraties en oproepen om op te stappen, te vertrekken. ""Niets houdt ons in de regering, behalve verantwoordelijkheid", zei Borisov zaterdagavond in een video op Facebook. Want als de socialisten de macht in Sofia overnemen, breken ze de staat af, aldus de minister-president.

3 uur geleden
Trump draagt voor het eerst mondkapje in het openbaar

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen. Hij droeg een zwart mondkapje tijdens een bezoek aan het militaire ziekenhuis Walter Reed, net buiten hoofdstad Washington. Hij was daar aanwezig om gewonde veteranen te ontmoeten, zo is op tv-beelden te zien.

5 uur geleden
Wells Fargo verbiedt TikTok op bedrijfssmartphone

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft het personeel gemaand de app TikTok van de bedrijfstelefoon te halen. Het concern is bezorgd vanwege de banden die TikTok-eigenaar ByteDance zou hebben met de Chinese autoriteiten.

6 uur geleden
Twitter blokkeert rechts-extremistische accounts

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter heeft de accounts van meer dan vijftig rechts-radicale groeperingen en personen geblokkeerd in onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en ook Nederland. De Amerikaanse internetdienst besloot daartoe omdat zij berichten verspreidden die de regels ten aanzien van terrorisme of gewelddadig extremisme overtraden.

7 uur geleden