Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verhagen: onbegrijpelijk dat ik Huizinge niet bezocht na beving

Verhagen: onbegrijpelijk dat ik Huizinge niet bezocht na beving

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Maxime Verhagen (CDA) vindt het "onbegrijpelijk" en "echt slecht" dat hij niet naar het aardbevingsgebied in Groningen is gegaan na de beving bij Huizinge in 2012. Hij legde in de maand van de beving nog wel twee andere bezoeken af in Groningen. "Ik begrijp totaal niet dat ik niet naar Huizinge, naar Loppersum ben gegaan", aldus de voormalige bewindsman in het verhoor van de parlementaire enquêtecommissie. "Dat neem ik mezelf ook kwalijk."

Het laat volgens Verhagen zien dat in politiek Den Haag "men onvoldoende beseft heeft wat voor enorme impact die aardbeving heeft gehad op de inwoners in Groningen".

Verhagen was tussen 2010 en 2012 minister van Economische Zaken, en verantwoordelijk voor het gasdossier. Hij was ook minister op 16 augustus 2012, de dag van de beving in Huizinge. Vanuit die rol wordt Verhagen donderdag gehoord door de enquêtecommissie die het Groningse gasdossier onderzoekt.

De oud-bewindsman moest in zijn verhoor ook toegeven dat zijn uitspraak dat er "niets aan te merken" was op het schadeproces "te ferm" was. Hij deed die uitspraak vlak na de beving in Huizinge, toen er veel kritiek kwam op het proces.

Meer uit Politiek

Ouwehand: nieuw kabinet moet rechtsstaat respecteren

DEN HAAG (ANP) - Het is "urgenter en zorgwekkender dan ooit" geworden of een nieuw kabinet de rechtsstaat wel respecteert, zegt Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand. Dat een nieuw kabinet dat doet, is dan ook haar voornaamste boodschap aan verkenner Ronald Plasterk.

20 minuten geleden
Baudet vindt uitsluiten partijen 'oude kartelpolitiek'

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet vindt het uitsluiten van partijen om in een kabinet mee samen te werken "oude kartelpolitiek". Hij doelt daarmee op NSC en VVD die vooralsnog niet met de winnaar van de verkiezingen PVV in een kabinet willen. PVV-leider Geert Wilders ziet een kabinet met NSC, VVD en BBB voor zich.

1 uur geleden
SP'er Marijnissen wil snel duidelijkheid over verkenning

DEN HAAG (ANP) - De verkenning loopt tot dusver "niet fraai", zei SP-leider Lilian Marijnissen voordat ze binnenging bij verkenner Ronald Plasterk. "Ik hoop dat er snel stappen gezet kunnen worden." Ze ziet vooral veel discussies tussen partijleiders op X en in de media.

3 uur geleden
Scheidend Tweede Kamerlid Kwint voorzitter nieuwe vechtsportbond

ROTTERDAM (ANP) - Scheidend Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) wordt voorzitter van de Nederlandse Vechtsportbond (NVB). De nieuwe bond, waarin alle bestaande Nederlandse vechtsportorganisaties voor kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) samenkomen, gaat op 1 januari officieel van start.

3 uur geleden
CDA blijft bij standpunt: in oppositie en niet in kabinet met PVV

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal ziet voor zijn partij geen rol weggelegd in een nieuwe coalitie. Gezien de verkiezingsuitslag past het CDA een rol in de oppositie, vindt hij. Hij wil ook niet in een kabinet met de PVV, ook niet als gedoogpartner, zei Bontenbal na afloop van het gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Bontenbal vindt dat er bij de partijen "die het grootste" zijn geworden "een grote en zware verantwoordelijkheid" ligt op om met elkaar aan tafel te zitten en "tot iets te komen".

3 uur geleden
Cultuursector prijst Uslu voor 'cultuurhart', maar laakt vertrek

AMSTERDAM (ANP) - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu had een "groot hart voor kunst en cultuur". Maar haar vertrek in deze voor de cultuursector roerige periode is "erg jammer". Dat laat bestuurder Boris van der Ham weten namens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP).

4 uur geleden
Verkiezingsuitslagen Rotterdam en Assen aangepast na hertelling

DEN HAAG (ANP) - In Rotterdam en Assen is de uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen aangepast na het hertellen van stemmen. In Rotterdam kregen enkele partijen er stemmen bij, in Assen veranderde alleen de verdeling van stemmen binnen twee partijen.

5 uur geleden