Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergoeding cruisefirma voor Australische vrouw die corona opliep

Vergoeding cruisefirma voor Australische vrouw die corona opliep

SYDNEY (ANP/RTR) - Een cruisemaatschappij moet een schadevergoeding betalen aan een Australische vrouw die corona opliep aan boord van een van de cruiseschepen. Volgens de rechter heeft het bedrijf de passagiers misleid over de veiligheidsmaatregelen die waren genomen.

De Australische tak van Carnival Corp moet de medische kosten van Susan Karpik betalen, die 4423,48 Australische dollars bedragen (zo'n 2660 euro). Zij was in maart 2020 samen met haar man aan boord van een cruise en ze liepen daar samen corona op. Het bedrijf verdedigt zich door aan te geven dat het voor die reis nog niet wist dat de kans om besmet te raken aan boord van schepen groter was dan aan land. Volgens de rechter had de terugreis van de cruise sowieso niet moeten doorgaan.

De uitbraak aan boord van het cruiseschip betekende een grote brandhaard voor Australië aan het begin van de pandemie. Er zijn zeker 900 besmettingen en 28 doden te linken aan de uitbraak. Een openbaar onderzoek concludeerde in 2020 al dat de autoriteiten van de staat New South Wales grote fouten hadden gemaakt toen de passagiers werd toegestaan om van boord te gaan.

De advocaten hebben nog ongeveer duizend soortgelijke claims tegen de cruisemaatschappij uitstaan, waaronder die van de man van Karpik. Mogelijk volgen er nog veel meer claims, als de Australische rechter besluit dat ook buitenlandse passagiers zich bij de zaak mogen aansluiten.

Meer uit Buitenland

Joodse volk kan geen bezetter in thuisland zijn, zegt Netanyahu

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vrijdag dat het Joodse volk niet kan worden beschouwd als "bezetters in hun historische thuisland". Daarmee reageerde hij op een advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) van vrijdag. Het hof stelde vast dat de Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied, een schending zijn van de internationale wet.

11 minuten geleden
VS: werken hard aan vrijlating in Rusland veroordeelde journalist

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten "dringen hard aan" op de vrijlating van Wall Street Journal-verslaggever Evan Gershkovich, zegt president Joe Biden in een verklaring. De Amerikaanse journalist werd vrijdag schuldig bevonden aan spionage en veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf in een strafkolonie in Rusland.

55 minuten geleden
NBC: familie Biden bespreekt mogelijke exit uit verkiezingsrace

WASHINGTON (ANP) - Familieleden van de Amerikaanse president Joe Biden hebben besproken hoe een voortijdig einde van zijn verkiezingscampagne eruit zou kunnen zien. Dat meldt NBC, dat zich baseert op twee mensen die volgens de nieuwszender bekend zijn met de discussies. NBC specificeert niet om welke familieleden het gaat.

1 uur geleden
Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

2 uur geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

2 uur geleden
ICJ: Israëlisch nederzettingenbeleid in strijd met recht

DEN HAAG (ANP) - Het Israëlische nederzettingenbeleid is volgens het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in strijd met het internationaal recht. De hoogste rechtbank van de Verenigde Naties heeft in een zitting over verschillende aspecten van het beleid kritiek geuit. De manier waarop een deel van de bezettingen plaatsvindt, komt neer op annexatie. De Palestijnse bevolking wordt bovendien zelfbeschikking ontzegd en gediscrimineerd. Israël moet zich volgens het ICJ zo snel mogelijk uit de bezette gebieden terugtrekken en benadeelden compenseren.

2 uur geleden
Honderden bevrijd bij bestorming gevangenis Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Bij een bestorming van een gevangenis in Bangladesh zijn honderden mensen bevrijd. Protesterende studenten stichtten ook brand bij de gevangenis, zegt de politie tegen persbureau AFP.

2 uur geleden