Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergeer en Hendriks 'rekenen op consequenties voor Rusland'

Vergeer en Hendriks 'rekenen op consequenties voor Rusland'

BEIJING (ANP) - Chef de mission Esther Vergeer van de Nederlandse paralympische equipe en technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF rekenen op consequenties voor Rusland en Belarus bij de Paralympics in Beijing, die vrijdag beginnen. De leiders van TeamNL laten dat weten via een tweet vanuit de Chinese hoofdstad.

"Het is afschuwelijk wat er op dit moment gebeurt in Oekraïne. Onze gedachten zijn bij iedereen die door deze oorlog getroffen wordt", schrijven ze. "De Paralympische Spelen hier in Beijing bieden de sportwereld een podium om een stem te laten horen. Wij rekenen op consequenties voor Rusland."

NOC*NSF steunde al de oproep van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan sportbonden wereldwijd om geen sporters uit Rusland en Belarus mee te laten doen aan evenementen en ook geen internationale wedstrijden in Rusland of Belarus te organiseren. Die oproep geldt ook voor het Internationaal Paralympisch Comité. Het IPC neemt woensdag een besluit over deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Paralympische Spelen.

Meer uit Sport

Wielrenner Bernal doet ook mee aan Olympische Spelen

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse renner Egan Bernal doet dit jaar ook mee aan de Olympische Spelen, zo heeft de nationale wielerbond bevestigd. Vorige maand maakte de voormalige winnaar van de Tour de France al bekend mee te doen aan de Tour.

1 uur geleden
Sprintploeg vrouwen verrast met Europees brons op 4x100 meter

ROME (ANP) - De vrouwenploeg op de 4x100 meter estafette heeft brons veroverd op de EK atletiek in Rome. De sprintsters brachten daarmee de recordoogst van de Nederlands equipe in Rome op elf medailles.

10 uur geleden
Bol trots op alle estafettevrouwen: met zijn zevenen op podium

ROME (ANP) - Femke Bol was trots op haar ploeggenoten van de 4x400 meter estafette na het prolongeren van de Europese titel. "We zijn in de breedte ook een sterke ploeg, want de meiden die de series liepen hebben het ook goed gedaan. We mogen straks met zijn zevenen op het podium", zei de vedette van het team.

10 uur geleden
Wielerunie UCI presenteert maatregelen voor meer veiligheid

AIGLE (ANP) - De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vier maatregelen voorgesteld om de sport veiliger te maken. De maatregelen, waaronder een systeem van gele kaarten, worden tot het einde van het seizoen getest, voordat ze worden geïmplementeerd.

10 uur geleden
Goud voor estafetteteam 4x400 meter, derde EK-plak Bol en Klaver

ROME (ANP) - De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.

12 uur geleden
Griekspoor na wisselvallige fase in twee sets door in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft de kwartfinale bereikt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was ondanks een wisselvallige fase in twee sets te sterk voor Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten: 6-3 7-6 (5).

13 uur geleden
Basketballegende West op 86-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Basketballegende Jerry West is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde zijn voormalige club Los Angeles Lakers. De oud-speler en coach verwierf wereldwijde faam, aangezien zijn silhouet nog altijd wordt gebruikt in het logo van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie.

14 uur geleden