Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergeefse zoektocht naar vermiste vrienden definitief afgerond

Vergeefse zoektocht naar vermiste vrienden definitief afgerond

LIESSEL (ANP) - De al bijna twee weken durende zoektocht in een waterplas bij Liessel naar twee sinds 46 jaar vermiste vrienden heeft niets opgeleverd. Donderdag vonden de politie en een gespecialiseerd bedrijf alleen een zware metalen balk. Dat was niet wat ze hoopten te vinden: de auto waarin Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21) in 1974 voor het laatst gezien zijn.

De zoektocht naar de twee jongemannen begon vorige week dinsdag. Op twee plekken hoopte de politie de rode Fiat 850 coupé te vinden. Maar op de eerste zoekplek in de bodem onder de waterplas vinden duikers slechts een staalkabel. En donderdag bleek op de tweede en laatste zoekplek slechts een metalen balk te liggen. Geen auto.

Daarmee is het zoeken naar beide vrienden wat de politie betreft definitief voorbij, zei een woordvoerder van de politie donderdag.

De vrienden verdwenen in maart 1974 na een bezoek aan een kroeg in Deurne. Het onderzoek naar de vermissing lag lang stil, tot de familie van de vermiste mannen in 2017 een recherchebureau in de arm nam. Dat kwam tot de conclusie dat beide vrienden vermoord waren en met hun auto in de waterplas bij Liessel gedumpt waren. De politie pakte vervolgens het onderzoek weer op en doorzocht de waterplas in 2018 met een sonarboot. Die vond twee plekken waar metaal onder de bodem van de diepe plas lag. Dit jaar besloot de politie tot een onderzoek van de bodem onder de waterplas. Maar een zoektocht die inmiddels bijna twee weken duurde, leverde niets op. Voor wat de politie betreft is het boek nu gesloten.

"De zoektocht op de Brink van de afgelopen twee weken had één doel: antwoorden geven op de vragen van de familie", aldus de woordvoerder. "Helaas moeten we constateren dat dat ondanks alle inspanningen niet gelukt is. Samen met hen vinden we dat een pijnlijke conclusie. Wij wensen hun dan ook veel sterkte."

Meer uit Binnenland

Stichting Donorkind blijft meldingen krijgen na Netflixdocu

DEN HAAG (ANP) - Stichting Donorkind krijgt dagelijks twee of drie meldingen van ouders die zich zorgen maken na het zien van de documentaire 'The man with 1000 kids', bevestigt voorzitter Ties van der Meer na berichtgeving van RTL Nieuws. In de film wordt de Nederlandse 'massadonor' Jonathan in beeld gebracht.

41 minuten geleden
Drentse flyer waarschuwt: u bent in een gebied waar wolven leven

ASSEN (ANP) - De provincie Drenthe heeft 5000 flyers laten drukken met tips voor mensen die gebieden betreden waar ook wolven leven. De folders komen te liggen in de bezoekerscentra en informatiepunten van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drentse Landschap. De vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten nemen ook een setje mee als ze aan het werk gaan in Nationaal Park Dwingelderveld waar ze informatie verstrekken aan bezoekers in het gebied, meldt de organisatie.

1 uur geleden
Justitie vervolgt verdachte moorden Weiteveen ook voor wapens

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat Richard K., verdacht van de dubbele moord in het Drentse dorp Weiteveen, ook vervolgen voor wapenbezit en mogelijk zelfs wapenhandel. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de tweede inleidende zitting in de strafzaak tegen K. bij de rechtbank in Assen. De verdenking wordt meegenomen in de moordzaak. K. was niet bij de zitting aanwezig.

1 uur geleden
Zorginstituut wil obesitasmedicijn Wegovy niet in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Een nieuw geneesmiddel tegen overgewicht en obesitas, Wegovy, moet volgens Zorginstituut Nederland niet worden opgenomen in het basispakket. Het instituut heeft daarover een advies uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid). Hoewel het obesitasmedicijn volgens het Zorginstituut bewezen effectief is, zijn er nog grote onduidelijkheden over de gezondheidseffecten voor patiënten.

3 uur geleden
Tweede zitting over drugsproductie in geëxplodeerde garagebox

ROTTERDAM (ANP) - In de rechtbank in Rotterdam begint dinsdag een tweede inleidende zitting in de zaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van drugs in een garagebox aan de Schammenkamp in Rotterdam. Mogelijk was het drugslab de oorzaak van de enorme explosie waarbij op maandagavond 29 januari drie mensen om het leven kwamen.

7 uur geleden
Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst

NIJMEGEN (ANP) - De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.

7 uur geleden
Duizenden buitenlandse militairen lopen weer mee in Vierdaagse

NIJMEGEN (ANP) - Aan de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, doen ook ruim 6400 militairen mee. 2446 militairen komen uit Nederland, maar traditiegetrouw is er ook veel buitenlandse inbreng. Militairen uit veel NAVO-lidstaten, maar ook uit onder meer Ghana, Indonesië, Nepal en de Caribische eilandstaat Saint Vincent en de Grenadines lopen de komende dagen door Nijmegen en omgeving. De Vierdaagse en Defensie zijn al sinds het begin met elkaar verbonden: in 1909 begon het wandelevenement als een militaire mars.

7 uur geleden