Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergeefse zoektocht naar vermiste vrienden definitief afgerond

Vergeefse zoektocht naar vermiste vrienden definitief afgerond

LIESSEL (ANP) - De al bijna twee weken durende zoektocht in een waterplas bij Liessel naar twee sinds 46 jaar vermiste vrienden heeft niets opgeleverd. Donderdag vonden de politie en een gespecialiseerd bedrijf alleen een zware metalen balk. Dat was niet wat ze hoopten te vinden: de auto waarin Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21) in 1974 voor het laatst gezien zijn.

De zoektocht naar de twee jongemannen begon vorige week dinsdag. Op twee plekken hoopte de politie de rode Fiat 850 coupé te vinden. Maar op de eerste zoekplek in de bodem onder de waterplas vinden duikers slechts een staalkabel. En donderdag bleek op de tweede en laatste zoekplek slechts een metalen balk te liggen. Geen auto.

Daarmee is het zoeken naar beide vrienden wat de politie betreft definitief voorbij, zei een woordvoerder van de politie donderdag.

De vrienden verdwenen in maart 1974 na een bezoek aan een kroeg in Deurne. Het onderzoek naar de vermissing lag lang stil, tot de familie van de vermiste mannen in 2017 een recherchebureau in de arm nam. Dat kwam tot de conclusie dat beide vrienden vermoord waren en met hun auto in de waterplas bij Liessel gedumpt waren. De politie pakte vervolgens het onderzoek weer op en doorzocht de waterplas in 2018 met een sonarboot. Die vond twee plekken waar metaal onder de bodem van de diepe plas lag. Dit jaar besloot de politie tot een onderzoek van de bodem onder de waterplas. Maar een zoektocht die inmiddels bijna twee weken duurde, leverde niets op. Voor wat de politie betreft is het boek nu gesloten.

"De zoektocht op de Brink van de afgelopen twee weken had één doel: antwoorden geven op de vragen van de familie", aldus de woordvoerder. "Helaas moeten we constateren dat dat ondanks alle inspanningen niet gelukt is. Samen met hen vinden we dat een pijnlijke conclusie. Wij wensen hun dan ook veel sterkte."

Meer uit Binnenland

Gratis bus brengt Groningers naar Kamerdebat over gasrapport

LOPPERSUM (ANP) - Groningers kunnen dinsdag en woensdag gratis met de bus naar Den Haag om het debat in de Tweede Kamer over het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning te volgen. Hun aanwezigheid moet de druk opvoeren en de parlementariërs duidelijk maken dat het nu echt tijd is voor verandering. Ook politici uit Groningen hebben aangekondigd (delen van) het debat bij te wonen.

16 minuten geleden
OM handhaaft eis twee jaar cel tegen Promes, uitspraak 19 juni

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie handhaaft de strafeis van twee jaar cel tegen de 31-jarige profvoetballer Quincy Promes, die wordt verdacht van het mishandelen van zijn neef. Dit zei de officier van justitie maandag in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak is hervat. Promes is daarbij opnieuw niet aanwezig.

30 minuten geleden
Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

1 uur geleden
ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

1 uur geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

1 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

2 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

2 uur geleden