Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vergadering OPEC+ uitgesteld na onenigheid over olieproductie

Vergadering OPEC+ uitgesteld na onenigheid over olieproductie

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De vergadering van oliekartel OPEC en enkele bondgenoten zoals Rusland is met twee dagen uitgesteld. Er is nog geen akkoord bereikt over aanpassingen aan de olieproductie. De ministers van de olieproducerende landen komen nu pas donderdag bijeen. Tot die tijd wordt er telefonisch verder gepraat.

De olielanden hadden dit jaar de olieproductie verlaagd om daarmee de olieprijs te helpen nadat de vraag door de coronacrisis voor een flink deel was weggevallen. Inzet van de besprekingen is om die productiebeperking te verlengen gezien de tweede golf van het virus die in grote delen van de wereld rondgaat. Er leek overeenstemming mogelijk om de productie tot en met maart niet op te voeren, maar dat lukte toch niet waarna de sfeer snel verslechterde.

Met name de houding van de Verenigde Arabische Emiraten is daarbij volgens ingewijden problematisch. Dat land wil voorwaarden verbinden aan een verdere productiebeperking die haast onmogelijk te halen zijn. De Emiraten hebben fors geïnvesteerd in een uitbreiding van de productiecapaciteit en willen die ook ten volle gaan gebruiken. In de zomer ging het land al even meer olie oppompen dan volgens zijn quotum mocht, wat tot een conflict met Saudi-Arabië leidde.

Meer uit Financieel

Italië legt Amazon boete op voor oneerlijke handelspraktijken

ROME (ANP/DPA/RTR) - De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van 10 miljoen euro. Volgens de toezichthouder volgt de boete op een onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf, waardoor consumenten werden benadeeld.

10 minuten geleden
ASMI schiet omhoog in hogere AEX na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI was woensdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. De chiptoeleverancier zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal toenemen. Dat is een opsteker voor het bedrijf, want de orderontvangst liet al langere tijd een dalende trend zien. ASMI verwacht ook dat de vraag de rest van het jaar geleidelijk aan toeneemt. Ook bleef de vraag uit China naar de producten van ASMI sterk. Het aandeel werd ruim 11 procent meer waard, na een vertraagde opening door het grote aantal kooporders. Branchegenoten ASML en Besi wonnen 2 en 2,8 procent.

1 uur geleden
Aanklagers VS eisen drie jaar celstraf tegen oprichter Binance

NEW YORK (ANP/RTR) - Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance. Dat komt naar voren uit rechtbankdocumenten. Zhao staat in de Verenigde Staten terecht omdat hij met Binance antiwitwasregels zou hebben overtreden. Naar verwachting hoort hij volgende week zijn straf.

1 uur geleden
Meeste ondernemers vinden regeldruk EU te hoog, aldus onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De meeste ondernemers in Nederland vinden de regeldruk voor bedrijven in de Europese Unie te hoog. Het verminderen van die regeldruk is dan ook het belangrijkste thema voor ondernemers bij de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat melden VNO-NCW en MKB-Nederland op basis van een enquête onder ruim 1600 ondernemers.

1 uur geleden
Heineken zag bierverkoop begin dit jaar aantrekken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de bierbrouwer in zijn kwartaalresultaten. Ook de omzet steeg, vooral door prijsverhogingen. Topman Dolf van den Brink spreekt van een "bemoedigende start van 2024". Vorig jaar daalden de verkoopvolumes nog.

2 uur geleden
Schiphol verwacht 10 procent meer reizigers in meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de meivakantie, die komend weekend begint, 10 procent meer reizigers dan vorig jaar. Vanaf vrijdag vertrekken dagelijks gemiddeld ruim 70.000 reizigers vanaf Schiphol, tegen 64.500 vorig jaar. Op piekdagen, aan het begin van de vakantie, zijn dat dagelijks meer dan 80.000.

2 uur geleden
Heineken, KPN en ASMI centraal op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van bierbrouwer Heineken, telecomconcern KPN en chiptoeleverancier ASMI. Heineken verkocht afgelopen kwartaal meer bier en zag de omzet stijgen. In alle regio's van het bedrijf was sprake van groei. Volgens topman Dolf van den Brink blijven de economische omstandigheden uitdagend en onzeker, maar houdt Heineken vast aan zijn jaarverwachtingen.

2 uur geleden