Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verfconcern AkzoNobel koploper in licht hogere AEX

Verfconcern AkzoNobel koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel AkzoNobel werd vrijdag flink hoger gezet op de Amsterdamse beurs. Het verfconcern profiteerde van de sterke kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse branchegenoot PPG. De Europese aandelenmarkten gingen licht vooruit. De stemming werd gesteund door een recordgroei van de Chinese economie, sterke Chinese winkelverkopen en nieuwe recordstanden op Wall Street.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 715,35 punten. De MidKap klom ook 0,2 procent, tot 1038,66 punten onder aanvoering van luchtvaartbedrijf Air France-KLM (plus 1,9 procent). De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,6 procent.

AkzoNobel was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 2,7 procent. ING volgde met een plus van 1,5 procent. De bank kondigde een paar veranderingen aan in het bestuur, waaronder de benoeming van een technologiedirecteur. De aandelen van supermarktbedrijf Ahold Delhaize (min 1,4 procent) en telecomconcern KPN (min 2,8 procent) noteerden ex dividend.

Beter Bed

Bij de kleinere bedrijven won Beter Bed 2 procent. De beddenverkoper zag de kwartaalomzet dalen doordat de winkels de eerste twee maanden van het jaar dicht moesten blijven door lockdowns. Dankzij het winkelen op afspraak begin maart herstelden de verkopen zich tot het niveau van voor de pandemie. Fastned steeg 3 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het bedrijf ook een winkel en toiletten mag plaatsen bij zijn snellaadstations.

Daimler steeg 2 procent in Frankfurt. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz boekte in het eerste kwartaal aanzienlijk meer winst dan verwacht. De autofabrikant profiteerde vooral van sterke verkopen in China. Het wereldwijde chiptekort in de autosector had wel impact op de leveringen in het eerste kwartaal en zal naar verwachting ook in het lopende kwartaal de verkoop kunnen raken.

HelloFresh

De Duitse maaltijdbezorger HelloFresh verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele jaar na sterke resultaten in het afgelopen kwartaal en werd beloond met een koerswinst van dik 4 procent. In Parijs daalde L'Oréal 1,8 procent. Het Franse cosmeticaconcern boekte meer omzet in het afgelopen kwartaal dankzij een sterke vraag van Chinese consumenten. Beleggers grepen de cijfers echter aan om wat winst te nemen na de recente opmars van het aandeel.

De euro was 1,1966 dollar waard, tegen 1,1962 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 63,69 dollar. Brentolie kostte ook 0,4 procent meer, op 67,18 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

16 minuten geleden
Nieuw bewijs dwangarbeid Oeigoeren bij productie zonnepanelen

LONDEN (ANP) - Bij de productie van zonnepanelen in de Chinese regio Xinjiang zouden Oeigoerse minderheden met dwang te werk worden gesteld. Dat stelt de Britse Sheffield Hallam University in een nieuwe studie, waarover Het Financieele Dagblad eerder berichtte.

25 minuten geleden
Nieuw personeel Delta Air Lines moet gevaccineerd zijn

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines eist van nieuwe personeelsleden dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, uitzonderingen daargelaten. De Amerikaanse onderneming wil werknemers en klanten beschermen. Delta verwacht nieuw personeel aan te moeten nemen nu de vraag naar bijvoorbeeld binnenlandse reizen weer aantrekt.

53 minuten geleden
Britten terughoudend met uitbreiden 'groene reislijst'

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk zal terughoudend zijn met het uitbreiden van de groene lijst van landen waar mensen naartoe mogen reizen, zonder dat ze bij terugkomst in quarantaine hoeven. Premier Boris Johnson zegt de lijst niet te snel uit te willen breiden vanwege het risico op nieuwe coronavarianten.

1 uur geleden
Rentevrees ebt weg op Beursplein 5, KPN opvallende stijger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De angst voor een hogere rente, die de markten deze week in de greep hield, nam af. Daarnaast is er optimisme over het economische herstel wat met name voor winsten in de reissector zorgde. KPN was een opvallende stijger in de AEX, nadat geruchten over een overname opnieuw de kop opstaken.

4 uur geleden
Britten en Ieren beloven soepele handelsstromen

LONDEN (ANP/RTR) - Groot-Brittannië en Ierland blijven nauw samenwerken om de handel tussen de landen en Noord-Ierland soepel te laten verlopen. Die belofte deden de leiders van de landen na een overleg op het buitenverblijf van de Britse premier Boris Johnson.

5 uur geleden
Ierse toezichthouder mag onderzoek naar Facebook voortzetten

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse datatoezichthouder mag zijn onderzoek naar datastromen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten van Facebook hervatten. Een poging van het techconcern om het onderzoek te blokkeren werd vrijdag door het Ierse hooggerechtshof verworpen.

5 uur geleden