Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigde Staten komen met zwaardere sancties voor Rusland

Verenigde Staten komen met zwaardere sancties voor Rusland

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten komen met zwaardere sancties tegen Rusland vanwege de aanhoudende strijd in Oekraïne. President Joe Biden heeft gezegd dat voor Rusland de status van "permanente normale handelsbetrekkingen" ingetrokken gaat worden, waarmee Rusland een zelfde behandeling zou krijgen als bijvoorbeeld Noord-Korea. Ook doen de Amerikanen Russische wodka, diamanten en visproducten zoals kaviaar in de ban.

Door Rusland de belangrijke handelsstatus te ontnemen wordt de weg vrijgemaakt voor de VS om tarieven op te leggen op een breed scala aan Russische goederen. Dit kan Biden overigens niet alleen doen. Ook het Amerikaanse Congres moet instemmen. Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft al laten weten dat hieraan wordt gewerkt. Zowel de Democraten als Republikeinen zouden het wegnemen van de handelsstatus steunen.

De importban die daarnaast is afgekondigd beslaat slechts een fractie van de Amerikaanse invoer uit Rusland, maar is wel gericht op iconische Russische producten. Volgens Biden zijn de maatregelen bedoeld als nieuwe klap voor de Russische economie. Hij hoopt Rusland zo te straffen en te bewegen om te stoppen met de invasie van Oekraïne.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

7 minuten geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

8 minuten geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

2 uur geleden
Toshiba verdwijnt na bijna driekwart eeuw van de beurs

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel en technologisch concern Toshiba wordt na 74 jaar van de beurs gehaald. Het concern maakte bekend dat voldoende aandeelhouders een bod op het bedrijf van een Japans consortium steunen. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de beursnotering in Tokio te beëindigen.

2 uur geleden
Bedrijven investeren ruim 3 procent meer

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in juli 3,3 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in transportmiddelen zoals personenauto's, overige wegvervoer en vliegtuigen en gebouwen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni namen de bedrijfsinvesteringen nog met 7 procent toe.

3 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ondanks dat de Nederlandse economie afgelopen kwartaal in een recessie is beland blijft de arbeidsmarkt nog altijd erg krap. Het aantal WW-uitkeringen nam vorige maand wel licht toe in bijna alle sectoren.

3 uur geleden