Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigde Naties hebben recordbedrag nodig voor humanitaire hulp

Verenigde Naties hebben recordbedrag nodig voor humanitaire hulp

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwachten dat volgend jaar wereldwijd 339 miljoen mensen een vorm van noodhulp nodig zullen hebben. De organisatie heeft het recordbedrag van 51,5 miljard dollar (49,3 miljard euro) nodig om die hulp te kunnen bieden.

VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths noemt het bedrag "verbluffend en deprimerend" en stelt dat de wereld in het komende jaar "het grootste humanitaire programma ooit" zal zien. Vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne, andere conflicten, klimaatveranderingen en de sluimerende coronapandemie zullen volgens de voorspellingen die de VN doen in de jaarlijkse Global Humanitarian Overview 65 miljoen meer mensen een beroep moeten doen op noodhulp dan een jaar geleden.

Dat betekent dat één op de 23 mensen op aarde hulp nodig zal hebben, in 2015 ging het nog om één op de 95 mensen. In het rapport schrijven de Verenigde Naties dat de verschillende crises in de wereld al hebben geleid tot de grootste wereldwijde voedselproblematiek in de moderne geschiedenis. 222 miljoen mensen in 53 landen zijn aan het einde van dit jaar niet zeker van voedsel, 45 miljoen van hen lopen het risico te verhongeren.

Meer uit Buitenland

Palestijnse Autoriteit stelt nieuwe regering aan

RAMALLAH (ANP/AFP) - De president van de Palestijnse Autoriteit heeft de nieuwe regering goedgekeurd. De 69-jarige econoom Mohammed Mustafa werd twee weken geleden als premier aangesteld en nu is ook zijn ministersploeg compleet.

11 minuten geleden
Verdachten aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

MOSKOU (ANP/RTR) - Twee van de verdachten die vastzitten vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week zijn in beroep gegaan tegen hun voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.

24 minuten geleden
Polen doet invallen bij Russisch spionnennetwerk

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse veiligheidsdiensten hebben een reeks invallen gedaan bij een Russisch spionnennetwerk. Voor deze actie werkten de Polen samen met Tsjechië, waar woensdag een pro-Russisch propagandanetwerk werd opgerold.

1 uur geleden
Meer dan 1500 doden door bendegeweld Haïti 

GENÈVE (ANP/RTR) - Bendegeweld heeft dit jaar in Haïti al meer dan 1500 mensen het leven gekost, meldt het VN-Mensenrechtenkantoor. Het roept op tot onmiddellijke actie tegen de situatie die steeds verder uit de hand loopt.

1 uur geleden
Belgische cipiers gaan staken uit onvrede over overbevolking

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Belgische gevangenbewaarders gaan uit onvrede over de overvolle gevangenissen opnieuw staken. Ditmaal tot nader order, hebben de vakbonden aangekondigd na stukgelopen overleg met de regering.

1 uur geleden
Duits OM onderzoekt chauffeur Flixbus na ongeval bij Leipzig

LEIZPIG (ANP/DPA) - Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de chauffeur van de bus die woensdag van de weg raakte in de buurt van Leipzig. De 62-jarige man wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag en lichamelijk letsel door nalatigheid.

1 uur geleden
Letse buitenlandminister treedt af om schandaal met privévluchten

RIGA (ANP/RTR) - De Letse buitenlandminister Krisjanis Karins treedt af, melden Letse media. Hij wordt al maanden geplaagd door een schandaal rond het gebruik van privévluchten in zijn tijd als premier en vorige week kondigde het Openbaar Ministerie aan dat het een onderzoek opent naar mogelijke "verspilling van belastinggeld".

2 uur geleden