Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigde Arabische Emiraten openen ambassade in Tel Aviv

Verenigde Arabische Emiraten openen ambassade in Tel Aviv

ABU DHABI (ANP/RTR) - De regering van de Verenigde Arabische Emiraten heeft ingestemd met de vestiging van een ambassade in Israël. Dat heeft zij zondag via Twitter bekendgemaakt. De VAE en Israël kwamen in augustus overeen de onderlinge betrekkingen te normaliseren.

De diplomatieke dienst van de VAE komt in Tel Aviv, waar de meeste internationale vertegenwoordigingen zetelen. De Verenigde Staten besloten onder president Donald Trump de ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem. Dat was een omstreden besluit omdat ook de Palestijnen dat als hun hoofdstad beschouwen.

De Israëlische regering keurde zondag een voorstel om volledige diplomatieke betrekkingen aan te knopen met Marokko goed. Voor de formalisering moet ook het parlement (Knesset) nog akkoord gaan. De opwaardering van de relatie tussen Israël en Arabische landen was een wens van Trump in diens nadagen als president om Iran verder te isoleren. Behalve Marokko gaven tot dusver ook de VAE en Bahrein gehoor, alsmede het overwegend islamitische Soedan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Duitse rechter verbiedt verscherpt toezicht op AfD

KEULEN (ANP) - Een rechtbank in Keulen heeft het verscherpte toezicht op de Alternative für Deutschland (AfD), de grootste oppositiepartij van Duitsland, verboden. De binnenlandse veiligheidsdienst had volgens ingewijden de hele partij het label 'verdacht' gegeven. Daardoor kon het onder meer telefoongesprekken van leden gaan afluisteren.

1 uur geleden
Noord-Ierse premier: EU niet geïnteresseerd in vredesverdrag

BELFAST (ANP/RTR) - De Noord-Ierse premier Arlene Foster zegt dat de Europese Unie niet geïnteresseerd is in het vredesverdrag van Belfast, maar alleen in het beschermen van haar handelsblok. Ze noemt de aangekondigde juridische stappen van de EU tegen het verlengen van soepele controle- en inspectie-eisen aan de grens niet de juiste stap voor de vrede.

2 uur geleden
Litouwen weigert Tichanovskaja uit te leveren aan Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - Litouwen weigert om de Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja uit te leveren na een verzoek van Wit-Rusland. Tichanovskaja zocht een veilig heenkomen in de EU-lidstaat na de omstreden verkiezingsoverwinning van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.

3 uur geleden
'Duitse krijgsmacht stelt coronavaccinatie verplicht'

BERLIJN (ANP) - De Duitse krijgsmacht verplicht medewerkers zich in te laten enten tegen het coronavirus, meldt de krant Bild. In december werd al bekendgemaakt dat legermedewerkers die een vaccinatie weigeren een straf boven het hoofd hangt.

4 uur geleden
Eerste Europese land ontvangt Covax-vaccins

CHISINAU (ANP) - Moldavië heeft als eerste Europese land coronavaccins ontvangen vanuit het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het land ontving in een eerste levering 14.400 doses, zegt president Maia Sandu op Twitter.

4 uur geleden
Junta Myanmar verliest strijd over VN-missie in New York

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - De ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties blijft voorlopig in functie. De diplomaat Kyaw Moe Tun had zich tegen de militairen gekeerd die de macht hebben gegrepen in zijn thuisland. Die probeerden hem vervolgens te ontslaan wegens "hoogverraad".

5 uur geleden
Paus begonnen aan historisch bezoek Irak

BAGDAD (ANP/AFP) - Paus Fransiscus is vrijdagmiddag gearriveerd in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Hij brengt het eerste pauselijke bezoek ooit aan het land in het Midden-Oosten, ondanks zorgen over de veiligheidssituatie en de coronapandemie.

5 uur geleden