Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigd Koninkrijk: we hopen op een brexitdeal komende dagen

Verenigd Koninkrijk: we hopen op een brexitdeal komende dagen

LONDEN (ANP/REUTERS) - Het Verenigd Koninkrijk hoopt een dezer dagen een brexitdeal met de Europese Unie te kunnen sluiten. Dat zei Robert Jenrick, de Britse minister van Wonen in het kabinet van Boris Johnson.

"Hoewel het kort dag is, hopen we dat beide kampen een dezer dagen een overeenkomst kunnen bereiken en dat de Europese Unie wat meer flexibiliteit kan tonen", aldus Jenrick donderdag tegenover BBC radio.

Ook de Britse minister van Financiën Rishi Sunak sprak zijn hoop over een spoedige brexitdeal uit. Volgens Sunak zijn de gesprekken 'geïntensiveerd' is een deal aanstaande. "Beide kanten moeten zich constructief opstellen, en dat gebeurt en ik weet dat er mensen zijn die er heel hard aan werken", zei hij tegenover de Britse nieuwszender Sky. Volgens Sunak is voor de deal 'good will' en samenwerking nodig.

Deadline

De handelsgesprekken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU duren al maanden. Komend weekend is een informele deadline gesteld, maar de verwachting is dat ook na het weekend verder onderhandeld zal worden. Bronnen repten al over gesprekken na het weekend in Brussel. Een spoedig akkoord is nodig willen beide kampen ook nog voldoende tijd overhouden om de benodigde goedkeuringen te krijgen voordat het Verenigd Koninkrijk op 31 december de interne Europese markt definitief verlaat.

Afgelopen weekend zeiden de Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen dat er nog steeds verschillen zijn die overbrugd moeten worden. Zo wordt nog gesteggeld over de toegang tot Britse viswateren en een gelijk speelveld voor het bedrijfsleven.

Meer uit Financieel

RWE start met groot batterijopslagproject in de Eemshaven

EEMSHAVEN (ANP) - Energiebedrijf RWE gaat aan de slag met een groot batterijopslagproject in de Groningse Eemshaven. In totaal worden 110 kasten met lithium-ionbatterijen geïnstalleerd op een oppervlakte van ongeveer 3000 vierkante meter bij de biomassacentrale van RWE, maakte het Duitse bedrijf bekend.

20 minuten geleden
Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies

WAGENINGEN (ANP) - De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

1 uur geleden
Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

1 uur geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

1 uur geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

2 uur geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

2 uur geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

3 uur geleden