Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigd Koninkrijk verlengt steunregeling huishoudens tot juni

Verenigd Koninkrijk verlengt steunregeling huishoudens tot juni

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk heeft de steunmaatregelen voor de energierekening van Britse huishoudens met drie maanden verlengd tot eind juni. Dat verklaarde de Britse regering voorafgaand aan de presentatie van de begrotingsplannen, die minister van Financiën Jeremy Hunt later op de dag zal houden.

Door de handhaving van het prijsplafond blijven de gemiddelde jaarlijkse energierekeningen voor Britse huishoudens nog drie maanden op 2500 pond (zo'n 2830 euro). Volgens eerdere plannen zouden de overheidssubsidies vanaf eind maart worden teruggeschroefd. Dat zou echter betekenen dat de rekeningen tot 3000 pond zouden stijgen. Door de verlenging van het prijsplafond wil de regering huishoudens helpen om de sterke stijging van de kosten van levensonderhoud in het land te verzachten.

"Hoge energierekeningen zijn een van de grootste zorgen voor gezinnen, daarom handhaven we de energieprijsgarantie op het huidige niveau", zei Hunt in een verklaring. De minister verwacht dat de energieprijzen in de loop van de periode zullen dalen, waardoor de hulp na juni niet langer nodig zal zijn.

Kinderopvang

Volgens de krant The Guardian is de regering ook van plan om de gratis kinderopvang verder uit te breiden om gezinnen te helpen de crisis van de kosten van levensonderhoud te doorstaan. Zo kunnen nu ook één- en tweejarigen 30 uur gratis kinderopvang per week krijgen. Dat beleid gold al voor drie- en vierjarigen. De uitbreiding van de kinderopvang zal naar verluidt 4 miljard pond kosten.

Minister Hunt zal verder aankondigen hoe de regering de groei van de op vijf na grootste economie ter wereld weer wil aanjagen, na de schokken van de Brexit, de coronapandemie en de torenhoge inflatie. Het Verenigd Koninkrijk is het enige land van de G7, de groep van grote industriële landen, waar de productie nog altijd onder het niveau van voor de coronacrisis ligt.

Hunt zal naar verwachting ook belastingvoordelen voor bedrijven, nieuwe investeringszones in het Verenigd Koninkrijk en extra uitgaven voor groene energieprojecten aankondigen. Ook zullen de belastingvrije limieten voor betalingen in pensioenpotten worden opgeheven.

Meer uit Financieel

Voor onder meer KLM en Air France dreigt boete om 'groenwassen'

BRUSSEL (ANP/RTR) - Onder meer KLM en zustermaatschappij Air France hebben een brief ontvangen van de Europese toezichthouders met een dreigende boete voor 'groenwassen'. Dat hebben de maatschappijen bevestigd na berichtgeving van de Belgische omroep RTBF. Europese toezichthouders als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vinden dat de maatschappijen zich te groen voordoen en eisen dat ze deze claims binnen dertig dagen aanpassen.

36 minuten geleden
VodafoneZiggo hoopt met voetbalrechten meer klanten te behouden

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo hoopt met het verwerven van de uitzendrechten van de UEFA-voetbalwedstrijden vanaf het najaar meer klanten met een vaste aansluiting aan zich te kunnen binden. Het telecombedrijf raakte de laatste tijd opnieuw veel van deze klanten kwijt.

49 minuten geleden
Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

BRUSSEL (ANP) - De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent. De omzetdaling komt volgens de studie onder meer door de instabiele economie wereldwijd en door stevige concurrentie van Amerikaanse en opkomende Chinese webshops als Shein en Temu.

1 uur geleden
Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

DEN HAAG (ANP) - Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan "sneller klimaatneutraal" in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die claim kan voor onduidelijkheid zorgen bij consumenten over de specifieke duurzaamheidsvoordelen van producten van Eneco, aldus de marktwaakhond. Daarmee is die mogelijk misleidend.

1 uur geleden
Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal. Ook blijven de marktomstandigheden volgens BAM op korte termijn uitdagend als gevolg van hogere rente en politieke onzekerheden. Het aandeel werd bijna 17 procent lager gezet.

1 uur geleden
Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Deense Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld, heeft donderdag bij zijn kwartaalcijfers de vooruitzichten voor de handel in positieve zin aangescherpt.

2 uur geleden
VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.

2 uur geleden