Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigd Koninkrijk neemt nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Verenigd Koninkrijk neemt nieuwe maatregelen tegen coronavirus

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - De Britse premier Boris Johnson zal dinsdag nieuwe maatregelen aankondigen om de zich snel versnellende tweede golf van het coronavirus te stoppen. Onderdeel van het pakket maatregelen is het advies dat mensen weer vanuit huis moeten werken als ze dat kunnen, zei minister voor kabinetszaken Michael Gove dinsdag.

"Een van de dingen die we gaan benadrukken, is dat als het voor mensen mogelijk is om vanuit huis te werken, we ze gaan aanmoedigen om dat te doen", zei Gove tegen Sky News. "Er zal een accentverschuiving komen."

"Het zijn terughoudende maatregelen die we nemen, maar ze zijn absoluut noodzakelijk. Want het aantal infecties neemt toe en het aantal mensen dat naar het ziekenhuis gaat, neemt toe, daarom moeten we handelen, aldus Gove.

Ook zullen er nieuwe beperkingen komen voor cafés en restaurants. Die zullen eerder moeten sluiten, om 22.00 uur 's avonds en de bediening beperken tot alleen aan tafel.

50.000 besmettingen per dag

De nieuwe regels komen nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het land, Patrick Vallance, had gewaarschuwd dat het Verenigd Koninkrijk volgende maand elke dag te maken zou kunnen krijgen met 50.000 nieuwe coronavirusinfecties als het geen maatregelen neemt. Het land meldde de afgelopen dagen dagelijks tussen 3500 en 4000 nieuwe gevallen.

"Op dit moment denken we dat de epidemie ongeveer elke zeven dagen verdubbelt", zei Vallance maandag in een toespraak. Hij waarschuwde dat het land medio november met 200 doden per dag te maken zou kunnen krijgen als het geen actie onderneemt.

Door nu maatregelen te nemen wil Johnson een volledige lockdown voorkomen. De Britse scholen moeten open blijven, en werkplekken die hun personeel ter plaatse nodig hebben, moeten dit op een veilige manier doen, zei senior kabinetsminister Gove. "We proberen een evenwicht te vinden."

Het Verenigd Koninkrijk kijkt volgens Gove verder naar het uitstellen van plannen om een gecontroleerde terugkeer van fans naar stadions vanaf 1 oktober mogelijk te maken.

Meer uit Buitenland

Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

7 minuten geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

5 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

6 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

7 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

8 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

8 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

10 uur geleden