Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verenigd Koninkrijk neemt nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Verenigd Koninkrijk neemt nieuwe maatregelen tegen coronavirus

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - De Britse premier Boris Johnson zal dinsdag nieuwe maatregelen aankondigen om de zich snel versnellende tweede golf van het coronavirus te stoppen. Onderdeel van het pakket maatregelen is het advies dat mensen weer vanuit huis moeten werken als ze dat kunnen, zei minister voor kabinetszaken Michael Gove dinsdag.

"Een van de dingen die we gaan benadrukken, is dat als het voor mensen mogelijk is om vanuit huis te werken, we ze gaan aanmoedigen om dat te doen", zei Gove tegen Sky News. "Er zal een accentverschuiving komen."

"Het zijn terughoudende maatregelen die we nemen, maar ze zijn absoluut noodzakelijk. Want het aantal infecties neemt toe en het aantal mensen dat naar het ziekenhuis gaat, neemt toe, daarom moeten we handelen, aldus Gove.

Ook zullen er nieuwe beperkingen komen voor cafés en restaurants. Die zullen eerder moeten sluiten, om 22.00 uur 's avonds en de bediening beperken tot alleen aan tafel.

50.000 besmettingen per dag

De nieuwe regels komen nadat de belangrijkste wetenschappelijk adviseur van het land, Patrick Vallance, had gewaarschuwd dat het Verenigd Koninkrijk volgende maand elke dag te maken zou kunnen krijgen met 50.000 nieuwe coronavirusinfecties als het geen maatregelen neemt. Het land meldde de afgelopen dagen dagelijks tussen 3500 en 4000 nieuwe gevallen.

"Op dit moment denken we dat de epidemie ongeveer elke zeven dagen verdubbelt", zei Vallance maandag in een toespraak. Hij waarschuwde dat het land medio november met 200 doden per dag te maken zou kunnen krijgen als het geen actie onderneemt.

Door nu maatregelen te nemen wil Johnson een volledige lockdown voorkomen. De Britse scholen moeten open blijven, en werkplekken die hun personeel ter plaatse nodig hebben, moeten dit op een veilige manier doen, zei senior kabinetsminister Gove. "We proberen een evenwicht te vinden."

Het Verenigd Koninkrijk kijkt volgens Gove verder naar het uitstellen van plannen om een gecontroleerde terugkeer van fans naar stadions vanaf 1 oktober mogelijk te maken.

Meer uit Buitenland

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft vrijdag besloten de Falcon 9-raket van SpaceX aan de grond te houden. Dit nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uiteen brak waardoor een lading satellieten voor Starlink in een verkeerde baan om de aarde terechtkwam. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

59 minuten geleden
Groep Democraten wil meer kandidaten voor presidentiële nominatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - 24 voormalige Democratische congresleden dringen er bij president Joe Biden op aan om andere kandidaten te laten meedingen naar de presidentiële nominatie van de partij. In een vrijdag gepubliceerde open brief zeggen ze dat hun partijgenoot Biden daarmee "de natie waar hij van houdt het beste dient".

1 uur geleden
Biden tegen aanhangers in Michigan: we gaan winnen

DETROIT (ANP) - Tijdens een bijeenkomst vrijdag in de stad Detroit heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn aanhangers verzekerd dat hij Donald Trump gaat verslaan in de verkiezingen in november. Hij noemde de beoogde Republikeinse presidentskandidaat een "bedreiging voor de natie".

3 uur geleden
Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Donald Trump. Dat zeggen bronnen aan persbureau Bloomberg.

5 uur geleden
Rechter verwerpt aanklacht tegen Alec Baldwin rond schietincident

SANTA FE (ANP/RTR/AFP) - Een rechter in New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijk schietincident op de set van de film Rust verworpen. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee. Er zou bewijs zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur.

7 uur geleden
Beperkingen voor Trump op Facebook en Instagram verdwijnen

WASHINGTON (ANP) - De beperkingen voor de Instagram- en Facebookaccounts van voormalig president Donald Trump worden binnenkort ingetrokken. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios, dat zich baseert op de eigenaar van deze sociale media, het bedrijf Meta.

9 uur geleden
Rechtszaken tegen Giuliani, ex-advocaat Trump, kunnen doorgaan

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft een einde gemaakt aan het bankroet van Rudy Giuliani, een voormalig advocaat van ex-president Donald Trump. Daardoor kunnen rechtszaken voor smaad en seksuele intimidatie en andere claims tegen Giuliani worden voortgezet.

10 uur geleden