Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

DEN HAAG (ANP) - De verdwenen sms-berichten van premier Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De premier heeft jarenlang zijn sms-berichten gewist. Alleen berichten "die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming" stuurde hij door naar een medewerker om te bewaren.

"Desgevraagd heeft de provider gemeld dat sms-berichten niet kunnen worden achterhaald. Deze berichten worden niet opgeslagen. De provider bewaart ten behoeve van "billing" gedurende een periode van een aantal maanden enkel zo genoemde metadata", schrijft Rutte.

De oppositie is verontwaardigd over de handelswijze van de premier. Het maakt volgens haar opnieuw duidelijk dat de minister-president weinig opheeft met openheid en een nieuwe bestuurscultuur. Donderdag moet de premier zich in de Kamer verantwoorden voor het wissen van de sms-berichten.

Meer uit Politiek

Kamervoorzitter Bosma doet aangifte tegen Gaza-demonstranten

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma gaat aangifte doen tegen de demonstranten die in de hal van de Tweede Kamer steun betuigden voor Gaza. Daarnaast overweegt hij samen met de rest van het presidium te kijken of de veiligheidsmaatregelen strenger moeten worden, zei hij dinsdag in de plenaire zaal.

2 minuten geleden
Minister Hongarije: wij kunnen Rutte niet als NAVO-chef steunen

BOEDAPEST/LONDEN (ANP/RTR) - Hongarije kan volgens de minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó de kandidatuur van Mark Rutte voor de post van NAVO-secretaris-generaal niet steunen. "We kunnen zeker geen man steunen als hoofd van de NAVO die eerder Hongarije op de knieën probeerde te krijgen." Dit zei Szijjártó op een persconferentie waarover onder meer de Britse krant The Guardian en Hongaarse media berichten.

10 minuten geleden
Minister wil verkeersboetes niet verlagen, tot ongenoegen Kamer

DEN HAAG (ANP) - Tot verontwaardiging van de Tweede Kamer gaat demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz de verhoging van verkeersboetes niet matigen of terugdraaien. Medio februari stemde de Kamer in met een motie van DENK, waarin de minister werd opgeroepen de boetes niet te laten stijgen met 10 procent, maar met 4,3 procent te verlagen. Die oproep heeft ze naast zich neergelegd. Op 1 maart zijn de boetes voor lichte verkeersovertredingen met 10 procent verhoogd. In het wekelijkse vragenuurtje van de Kamer uitte een groot aantal fracties hier hun ongenoegen over.

12 minuten geleden
Vragenuur in Kamer verschillende keren onderbroken om Gaza

DEN HAAG (ANP) - Het vragenuurtje in de Tweede Kamer is dinsdag drie keer kort onderbroken door demonstranten die opkomen voor de Palestijnen in de Gazastrook. Ook protesteerden ongeveer 25 pro-Palestijnse demonstranten van Justice Now in de grote hal van de Kamer.

36 minuten geleden
Zuid-Holland beticht van 'voortrekken' in lobby voor onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland moet uitleggen waarom het onlangs zo'n duidelijke voorkeur heeft uitgesproken voor scheepsbouwer Damen in de lopende aanbestedingsprocedure voor de bouw van vier nieuwe onderzeeërs voor Defensie. De SP, Volt, Partij voor de Dieren, 50PLUS en Groep Gezond Verstand Zuid-Holland in de Provinciale Staten hebben hier schriftelijke vragen over gesteld. De partijen vragen zich af waarom de provincie in een brief aan informateur Kim Putters "in de bres springt" voor Damen, terwijl een andere scheepsbouwer uit Zuid-Holland (Koninklijke IHC) ook kandidaat is om de miljardenorder binnen te halen.

2 uur geleden
Hoger beroep Richard de Mos onder grote belangstelling begonnen

DEN HAAG (ANP) - Onder grote belangstelling van partijgenoten en aanhangers van Hart voor Den Haag is dinsdag in het gerechtshof in Den Haag het hoger beroep tegen fractievoorzitter Richard de Mos en zes medeverdachten begonnen. De Mos wordt onder meer verdacht van corruptie en schending van het ambtsgeheim. De rechtbank sprak de politicus eerder integraal vrij.

3 uur geleden
Nieuw persoonsbeveiligingstelsel, maar geen beroepsinstantie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Dilan Yeşilgöz neemt niet alle aanbevelingen over uit het rapport Bewaken en Beveiligen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Er komt een nieuw stelsel voor het beveiligen van personen, maar een onafhankelijke beroepsinstantie in dat stelsel komt er niet.

3 uur geleden