Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3511 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Voor een maandag is dat het hoogste aantal in elf weken tijd. Het gaat alleen om testen bij de officiële GGD-locaties. Zelftesten thuis zijn niet meegerekend, dus het werkelijke aantal kan nog hoger zijn.

Het aantal van maandag is wat lager dan de dagen ervoor. Dat is gebruikelijk. Het komt doordat minder mensen zich in het weekeinde laten testen. In principe is een zelftest voldoende, maar wie dat wil mag een afspraak bij een teststraat maken om bevestiging te krijgen. Steeds meer mensen doen dat.

Amsterdam heeft de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 243 mensen van de GGD te horen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (126), Utrecht (119) en Rotterdam (113).

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 33.150 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 4736 bevestigde besmettingen per dag, het hoogste niveau sinds 16 april. Het gemiddelde stijgt voor de dertigste dag op rij. In twee weken tijd is het niveau meer dan verdubbeld.

Meer uit Gezond

Minister Dijkstra roept producenten antibiotica op zich te melden

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) roept Nederlandse producenten van antibiotica op zich te melden bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Er is een groot tekort aan antibiotica voor met name baby's en kinderen en snelle toelating van nieuwe antibiotica kan de nood verlichten, zei Dijkstra in het wekelijkse vragenuurtje van de Tweede Kamer.

23 uur geleden
Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

4 dagen geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

5 dagen geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

6 dagen geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

6 dagen geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

6 dagen geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

6 dagen geleden