Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3511 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Voor een maandag is dat het hoogste aantal in elf weken tijd. Het gaat alleen om testen bij de officiële GGD-locaties. Zelftesten thuis zijn niet meegerekend, dus het werkelijke aantal kan nog hoger zijn.

Het aantal van maandag is wat lager dan de dagen ervoor. Dat is gebruikelijk. Het komt doordat minder mensen zich in het weekeinde laten testen. In principe is een zelftest voldoende, maar wie dat wil mag een afspraak bij een teststraat maken om bevestiging te krijgen. Steeds meer mensen doen dat.

Amsterdam heeft de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 243 mensen van de GGD te horen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (126), Utrecht (119) en Rotterdam (113).

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 33.150 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 4736 bevestigde besmettingen per dag, het hoogste niveau sinds 16 april. Het gemiddelde stijgt voor de dertigste dag op rij. In twee weken tijd is het niveau meer dan verdubbeld.

Meer uit Gezond

WHO: extra coronaprik voor mensen met kwetsbare gezondheid

GENÈVE (ANP/RTR) - Mensen met een kwetsbare gezondheid zouden een extra coronaprik moeten krijgen, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De organisatie komt met het advies nu verschillende landen besluiten nemen over het vervolg van de prikcampagnes tegen het virus.

14 uur geleden
Naasten kankerpatiënt voelen zich vaak schuldig over privétijd

DEN HAAG (ANP) - Een kwart van de naasten van kankerpatiënten heeft een schuldgevoel als ze wat leuks gaan doen, meldt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) op basis van onderzoek onder 3171 naasten van mensen met kanker. Vooral kinderen en ouders hebben hier last van. Bijna 20 procent zegt geen sociaal leven meer te hebben door het zorgen voor het familielid.

23 uur geleden
GGD: ruim helft jongvolwassenen had vorig jaar mentale klachten

UTRECHT (ANP) - Meer dan de helft van de Nederlanders van 16 tot en met 25 jaar ervoer vorig jaar psychische klachten als angst en depressieve gevoelens, meldt GGD GHOR Nederland op basis van de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022. In deze groep zaten veel vrouwen en jongvolwassenen in stedelijke gebieden. Ook eenzaamheid en suïcidale gedachten kwamen veel voor.

1 dag geleden
Ziekenhuizen en vakbonden na lang onderhandelen eens over cao

DEN HAAG (ANP) - Algemene ziekenhuizen en vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de arbeidsvoorwaarden van zo'n 200.000 werknemers. Na maandenlange onenigheid kwamen de onderhandelaars maandag in een overleg tot overeenstemming. De voor april aangekondigde actie is daardoor van de baan, melden vakbond FNV en CNV. Het principeakkoord moet nog aan de achterban van de andere bonden worden voorgelegd.

1 dag geleden
Studie: darmklachten bij mensen met autisme door mentale klachten

DE BILT (ANP) - Mensen met autisme hebben meer kans op maag-darmproblemen dan mensen zonder autisme vanwege psychische factoren, meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). De organisatie baseert zich op onderzoek van de Academische Werkplaats Autisme (AWA), een samenwerkingsverband dat kennis vanuit de wetenschap naar de praktijk brengt. De NVA geeft aan dat mensen met autisme vaker angst, stress en depressie ervaren, en deze factoren kunnen weer voor maag-darmklachten zorgen.

1 dag geleden
Trauma's uit kindertijd werken anders uit bij vrouw dan bij man

MAASTRICHT (ANP) - Mannen en vrouwen worden heel verschillend beïnvloed door trauma’s uit hun kindertijd. Vrouwen met psychische problemen in het latere leven hebben vaker te kampen gehad met emotioneel trauma en seksueel misbruik in hun jeugd. Terwijl psychische klachten bij mannen eerder het gevolg zijn van emotionele en fysieke verwaarlozing in hun kindertijd. Dat is de conclusie van een internationale studie onder leiding van de Universiteit Maastricht (UM).

2 dagen geleden
Leidse biotechnoloog krijgt in VS goedkeuring voor tweede medicijn

LEIDEN (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Voor de onderneming gaat het om een grote stap. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt Pharming zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen.

4 dagen geleden