Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediging wil vrijspraak voor Franse ex-president Sarkozy

Verdediging wil vrijspraak voor Franse ex-president Sarkozy

PARIJS (ANP/DPA) - In het proces tegen de Franse ex-president Nicolas Sarkozy wegens omkoping en ongeoorloofde beïnvloeding heeft de verdediging vrijspraak gevraagd. De advocaat van de 65-jarige Sarkozy, Jacqueline Laffont, verwierp woensdag alle aantijgingen tegen haar cliënt in de rechtbank in Parijs.

Sarkozy was president van 2007 tot 2012. Op de voorlaatste dag van het proces in de Franse hoofdstad werd hij voor het eerst vergezeld door zijn vrouw, de zangeres Carla Bruni.

De officier van justitie eiste tegen de voormalige president een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee voorwaardelijk. Volgens de aanklagers wilden Sarkozy en zijn advocaat de rechter Gilbert Azibert omkopen, in ruil voor informatie over een onderzoek naar betalingen die Sarkozy kreeg tijdens zijn presidentiële campagne van 2007.

Dat geld zou afkomstig zijn geweest van de overleden erfgename Liliane Bettencourt van het L'Oréal-imperium. In die affaire is Sarkozy vrijgesproken, maar er lopen nog een reeks andere zaken.

Donderdag worden meer pleidooien verwacht. De uitspraak wordt pas op een later tijdstip bekend gemaakt. De datum is nog niet bekend.

Meer uit Buitenland

Biden tegen aanhangers in Michigan: we gaan winnen

DETROIT (ANP) - Tijdens een bijeenkomst vrijdag in de stad Detroit heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn aanhangers verzekerd dat hij Donald Trump gaat verslaan in de verkiezingen in november. Hij noemde de beoogde Republikeinse presidentskandidaat een "bedreiging voor de natie".

2 uur geleden
Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Donald Trump. Dat zeggen bronnen aan persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
Rechter verwerpt aanklacht tegen Alec Baldwin rond schietincident

SANTA FE (ANP/RTR/AFP) - Een rechter in New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijk schietincident op de set van de film Rust verworpen. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee. Er zou bewijs zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur.

5 uur geleden
Beperkingen voor Trump op Facebook en Instagram verdwijnen

WASHINGTON (ANP) - De beperkingen voor de Instagram- en Facebookaccounts van voormalig president Donald Trump worden binnenkort ingetrokken. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios, dat zich baseert op de eigenaar van deze sociale media, het bedrijf Meta.

7 uur geleden
Rechtszaken tegen Giuliani, ex-advocaat Trump, kunnen doorgaan

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft een einde gemaakt aan het bankroet van Rudy Giuliani, een voormalig advocaat van ex-president Donald Trump. Daardoor kunnen rechtszaken voor smaad en seksuele intimidatie en andere claims tegen Giuliani worden voortgezet.

9 uur geleden
Vertrekhal luchthaven Charleroi ontruimd om verdachte koffer

CHARLEROI (ANP) - Een terminal van de internationale luchthaven van Charleroi is vrijdagavond ontruimd omdat er een verdachte koffer was aangetroffen. Het bleek loos alarm. Volgens de baas van de ook bij Nederlanders geliefde luchthaven, Philippe Verdonck, waren er geen grote problemen. De evacuatie verliep rustig. Passagiers moesten buiten wachten.

11 uur geleden
Doden door instorten steiger Zwitserland

PRILLY (ANP/DPA/AFP) - Zeker drie arbeiders zijn omgekomen door het instorten van een steiger in het westen van Zwitserland. Volgens de politie raakten nog eens acht mensen gewond bij het incident in Prilly bij Lausanne. Vier van hen zouden er ernstig aan toe zijn.

14 uur geleden