Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediging Oranje oogt bij remise tegen Brazilië weer kwetsbaar

Verdediging Oranje oogt bij remise tegen Brazilië weer kwetsbaar

TOKIO (ANP) - Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft in de tweede poulewedstrijd op de Olympische Spelen gelijkgespeeld. Na een ruststand van 1-1 werd het in een aantrekkelijk duel vol fouten tegen Brazilië 3-3.

Al na twee minuten schoot Vivianne Miedema de 1-0 binnen nadat ze knap de bal had aangenomen en wegdraaide bij een Braziliaanse verdedigster. Brazilië dacht vijf minuten later een penalty te mogen nemen vanwege hands, maar de VAR draaide de beslissing van de scheidsrechter terug vanwege buitenspel.

Nederland liet vervolgens de Braziliaansen het spel maken en verdedigde niet alert bij de gelijkmaker, na ruim een kwartier gemaakt door Debinha. Lieke Martens mocht na 25 minuten alleen op de Braziliaanse keeper af, maar haar doelpoging ging naast.

Strafschop

Na een klein uur spelen kwam Oranje op 2-1 toen de Braziliaanse keeper Bárbara een ogenschijnlijk houdbare kopbal van opnieuw Miedema door haar vingers liet glippen. Van die voorsprong kon Nederland niet lang genieten want vijf minuten later veroorzaakte Stefanie van der Gragt een strafschop die benut werd door Marta voor de hernieuwde gelijkmaker.

Verdedigend geknoei en een slechte terugspeelbal van Nouwen zorgden er enkele minuten later voor dat invalster Ludmila Brazilië op voorsprong schoot. In het vervolg drong Nederland aan. Dominique Janssen schoot met een fraaie vrije trap in de 79e minuut de 3-3 binnen.

Lastigste tegenstander

Brazilië was op de papier de lastigste tegenstander in de poule. Voor Oranje resteert dinsdag nog een wedstrijd tegen het zwakke China. Bij winst stuiten de 'Leeuwinnen' mogelijk op wereldkampioen de Verenigde Staten in de kwartfinale.

In de andere wedstrijd in de poule maakten China en Zambia er een doelpuntenfestijn van. De beide landen schoten echter weinig op met de 4-4 eindstand. De Zambiaanse aanvoerster Barbra Banda maakte net zoals in de met 10-3 verloren wedstrijd tegen Nederland een hattrick. Wang maakte voor China ook drie doelpunten.

De vier wedstrijden in deze poule F leverden tot nu toe 32 doelpunten op, een gemiddelde van 8 per duel. Nederland gaat in de tussenstand aan de leiding met evenveel punten (4) maar een iets beter doelsaldo dan Brazilië.

Meer uit Voetbal

FC Volendam legt zich neer bij uitstel duel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat geen verdere stappen ondernemen om te proberen de wedstrijd tegen Ajax van komende woensdag te laten doorgaan. De Amsterdamse club liet eerder al weten af te zien van juridische stappen. "FC Volendam sluit zich hierbij aan en legt zich zodoende neer bij het besluit van de KNVB", aldus een verklaring van de club.

1 uur geleden
Tottenham Hotspur haalt 16-jarig talent uit Kroatië

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft een akkoord bereikt over de transfer van de pas 16-jarige Luka Vuskovic van Hajduk Split. De Kroatische jeugdinternational komt over twee jaar naar Londen en zal een contract tekenen tot de zomer van 2030. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat een speler 18 jaar oud moet zijn, voordat hij de overstap naar Engeland kan maken.

1 uur geleden
Ajax stapt niet naar de rechter en speelt woensdag tegen Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch van afgezien.

2 uur geleden
Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

13 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

13 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

16 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

16 uur geleden