Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediger Dumfries: teamproces Oranje in stijgende lijn

Verdediger Dumfries: teamproces Oranje in stijgende lijn

DOHA (ANP) - Denzel Dumfries ziet op het WK voetbal in Qatar iets moois ontstaan bij het Nederlands elftal. De rechtervleugelverdediger denkt dat Oranje ver kan komen, liet hij donderdag blijken toen hij aanschoof naast bondscoach Louis van Gaal ter voorbeschouwing op de ontmoeting van vrijdag met Ecuador. Nederland kan zich dan bij een zege al plaatsen voor de achtste finales, als Qatar tenminste niet wint van Senegal.

"Het teamproces zit in een stijgende lijn", aldus Dumfries. "Daar heeft de bondscoach veel aan bijgedragen. Hij houdt ons scherp en geeft vertrouwen en duidelijkheid. Hij zegt eerlijk wat er beter moet. Dan ontstaat er een topsportklimaat in de ploeg, dat iedereen vooruit wil."

Van Gaal hoorde de woorden met plezier aan. "Kijk, daarom hebben we Denzel nou meegenomen naar deze persconferentie."

Dumfries verwacht, na de met 2-0 gewonnen openingswedstrijd tegen Senegal, opnieuw een zware wedstrijd. "Ecuador is een fysieke ploeg, we weten wat we kunnen verwachten. De focus moet op onszelf liggen, op ons eigen spel. Als dat op orde is, kunnen we tegen iedereen goed spelen."

Meer uit Voetbal

Feyenoord start met middenvelder Zerrouki in Madrid

MADRID (ANP) - Ramiz Zerrouki begint met Feyenoord aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Yankuba Minteh, die op de bank zit als het duel om 18.45 uur van start gaat.

34 minuten geleden
FIFA laat Russische voetballers toe op WK's onder 17

ZÜRICH (ANP) - Russische voetballers zijn weer welkom op jeugdtoernooien voor de categorie onder 17. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend. Rusland was uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien sinds de inval in Oekraïne in februari 2022.

35 minuten geleden
WK voetbal in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal

ZÜRICH (ANP) - Het wereldkampioenschap voetbal is in 2030 in Marokko, Spanje en Portugal. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. De eerste drie wedstrijden zijn in Uruguay, Argentinië en Paraguay, dit vanwege het 100-jarig bestaan van het WK. De eerste editie van de mondiale voetbalstrijd was in 1930 in Uruguay.

1 uur geleden
KNVB besteedt met online-talkshow aandacht aan Coming Out Day

ZEIST (ANP) - Voetbalbond KNVB staat op woensdag 11 oktober stil bij Coming Out Day, een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit. "Voetbal brengt miljoenen mensen met uiteenlopende achtergronden samen. Talent en passie voor voetbal kennen geen onderscheid, maar helaas komt discriminatie in het voetbal nog steeds voor, waaronder richting lhbtiq+'s", stelt de KNVB.

4 uur geleden
Wereldvoetbalbond FIFA denkt aan terugkeer Russische jeugdteams

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA overweegt Russische teams weer toe te laten in het internationale voetbal. Volgens Sky News volgt daarover mogelijk later op woensdag al een besluit. Rusland is sinds de inval in Oekraïne van februari 2022 uitgesloten van deelname aan internationale voetbaltoernooien.

4 uur geleden
Verenigd Koninkrijk en Ierland enige kandidaat EK voetbal 2028

LONDEN (ANP) - Turkije heeft zich teruggetrokken voor de organisatie van het EK voetbal van 2028. Dat meldt de BBC. Daarmee is er geen concurrent meer voor het gezamenlijke bid van het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

6 uur geleden
PEC Zwolle straft supporters na misdragingen

ZWOLLE (ANP) - Eredivisieclub PEC Zwolle heeft zeventien supporters een voorlopig stadionverbod opgelegd na ongeregeldheden kort na de verloren uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) afgelopen weekend. PEC-supporters braken na de nederlaag door hekken en zochten de confrontatie met fans van Heracles.

6 uur geleden