Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediger Doekhi gelooft in kansen voor Union Berlin tegen Ajax

BERLIJN (ANP) - Danilho Doekhi leeft met een goed gevoel toe naar het beslissende thuisduel van 1. FC Union Berlin met Ajax om een plek in de achtste finales van de Europa League. "We hebben vorige week in Amsterdam al aangetoond dat we er klaar voor zijn", zei de centrale verdediger. "Dat geeft wel vertrouwen."

Ajax kwam met een doelpuntloos gelijkspel goed weg in de Johan Cruijff ArenA (0-0). De ploeg van trainer John Heitinga schoot in de hele wedstrijd geen enkele keer op doel. Morten Thorsby leek de Duitsers op voorsprong te schieten. Maar die videoscheidsrechter zag dat de oud-speler van sc Heerenveen hands maakte voordat hij scoorde.

"We hadden pech met die afgekeurde goal", vertelde Doekhi na de laatste training van zijn team voor de return met Ajax. "Maar we kregen meerdere kansen. Daarom heerst er nu een goed gevoel bij ons. We zullen weer compact moeten verdedigen. We moeten elkaar helpen en zorgen dat we niet in een situatie komen dat er geen rugdekking is."

Kans

Union Berlin verloor dit seizoen nog maar een keer in Stadion An der Alten Försterei. De club verzuimde zondag alleen op kop in de Bundesliga te komen. Ook de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 leverde geen doelpunten op. "Maar het is wel een goed teken dat we weer geen doelpunt hebben tegen gekregen", zei Doekhi.

De 24-jarige verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar Union Berlin. Hij werd in 2018 met Jong Ajax kampioen van de eerste divisie. Doekhi vindt dat de druk nog steeds bij Ajax ligt. "Union is geen bekende club in Nederland. Bij Ajax zullen ze vinden dat ze aan hun stand verplicht zijn om verder te bekeren."

Doekhi beseft dat de kans op een verlenging en strafschoppen groter is geworden nu het aantal gescoorde doelpunten in een uitduel niet meer de beslissing geeft bij een gelijke stand. "Natuurlijk hebben we ook op strafschoppen getraind", bekende hij. "Ik heb liever dat het niet zover komt, maar je moet er klaar voor zijn."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.