Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdediger Aké begint met City aan finale FA Cup tegen United

Verdediger Aké begint met City aan finale FA Cup tegen United

LONDEN (ANP) - Nathan Aké begint om 16.00 uur met Manchester City aan de finale van de FA Cup tegen Manchester United. De verdediger van het Nederlands elftal is voldoende hersteld van een teenblessure om te kunnen starten op Wembley.

Aké verscheen afgelopen zondag niet aan de aftrap van de kampioenswedstrijd van City omdat hij niet helemaal pijnvrij was. Hij mocht uiteindelijk wel invallen tegen West Ham United (3-1).

Trainer Erik ten Hag van Manchester United heeft Marcus Rashford een basisplaats gegeven. Sofyan Amrabat, geboren in Huizen en international van Marokko, verschijnt ook aan de aftrap voor United.

Manchester City versloeg Manchester United vorig jaar in de finale van de FA Cup (2-1). De club werd afgelopen week voor de vierde keer op rij kampioen. United is op de achtste plaats van de Premier League geëindigd.

Meer uit Voetbal

Databureau: Oranje voor 96 procent zeker naar achtste finales

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal kan een plaats in de achtste finales van het EK voetbal nauwelijks meer ontgaan. Volgens sportdatabureau Nielsen's Gracenote is de kans 96 procent dat Oranje zich tussen de beste zestien ploegen van het toernooi schaart.

8 minuten geleden
Weghorst met 'juiste mindset' steeds belangrijker voor Oranje

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst had anderhalve week geleden in de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0) een minuut nodig om als invaller te scoren en in het eerste pouleduel met Polen (2-1) op het EK was het zondag na twee minuten al raak.

1 uur geleden
Bellingham werkt aan zelfvertrouwen met rake kopbal

GELSENKIRCHEN (ANP) - De Engelse sterspeler Jude Bellingham werkte aan zijn zelfvertrouwen tegen Servië. De pas 20-jarige aanvallende middenvelder van Real Madrid rende na ruim een kwartier voetballen onvervaard het strafschopgebied binnen en kopte de bal na een voorzet van Bukayo Saka hard in het doel. Het was de winnende goal voor Engeland.

7 uur geleden
Bellingham helpt Engeland aan moeizame zege op Servië

GELSENKIRCHEN (ANP) - Engeland heeft zijn eerste groepswedstrijd op het EK in Duitsland met de nodige moeite gewonnen. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate versloeg in Gelsenkirchen Servië met 1-0. De enige treffer viel al vroeg in de wedstrijd en kwam op naam van Jude Bellingham.

9 uur geleden
Eriksen dacht niet aan drama op vorig EK, maar alleen aan voetbal

STUTTGART (ANP/DPA) - Christian Eriksen heeft in de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Slovenië geen moment gedacht aan het drama dat hem drie jaar geleden overkwam tijdens de eerste wedstrijd van het vorige EK tegen Finland. Eriksen kreeg in dat duel een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Publiek en spelers waren destijds in shock.

10 uur geleden
Manchester United wil door met 'beste trainer' Ten Hag

BAARN (ANP) - Manchester United wil graag verder met Erik ten Hag als coach. Dat heeft de oud-coach van Ajax gezegd op tv bij de NOS. "Er is met andere kandidaten gesproken, maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hebben", zei de Tukker.

10 uur geleden
Reijnders tevreden over 'steady' EK-debuut onervaren middenveld

HAMBURG (ANP) - Tijjani Reijnders oordeelde positief over het optreden van het onervaren middenveld van het Nederlands elftal in de eerste groepswedstrijd op het EK. Zowel hij, Jerdy Schouten als Joey Veerman deed nog niet eerder mee aan een eindtoernooi. Het drietal speelde tot zondag gezamenlijk pas 24 interlands.

11 uur geleden