Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten viervoudige moord Enschede krijgen strafeisen te horen

Verdachten viervoudige moord Enschede krijgen strafeisen te horen

ALMELO (ANP) - De hoofdverdachten van de viervoudige moord in een growshop in Enschede krijgen vrijdagochtend te horen welke straffen de officieren van justitie eisen. Het OM kondigde eerder deze week al aan genoeg bewijzen te hebben verzameld, wat op de derde zittingsdag van het strafproces zal uitmonden in "stevige strafeisen" tegen de Servische vader en zijn twee zonen. De nabestaanden van de vier slachtoffers hebben de rechtbank in Almelo verzocht levenslange gevangenisstraffen op te leggen.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de vier mannen op 13 november 2018 van dichtbij zijn doodgeschoten in de growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Het motief is mogelijk een ruzie in de hennepwereld. De slachtoffers zijn met twee verschillende kalibers kogels gedood, die in hun hoofden zijn gevonden.

Er zijn verder tien hulzen aangetroffen, waarvan een huls in een rolkoffer die in de kofferbak van de met bloed besmeurde auto van verdachte Camil A. (59) lag. Die huls zou zijn verschoten met hetzelfde wapen dat gebruikt is bij de viervoudige moord in Enschede. Op een huls in het bedrijfspand is DNA gevonden van Dejan A. (33), op een monitorkabel in het pand is DNA aangetroffen van Denis A. (32).

De advocaten van het Servische trio krijgen vrijdag direct na het anderhalf uur durende requisitoir van de officieren van justitie de kans hun pleidooien te houden. Dat doen ze gezamenlijk in een pleidooi dat in totaal 120 pagina’s omvat, waarvoor ze een geschatte spreektijd van zes uur hebben gereserveerd.

Maandag op de vierde zittingsdag komen de officieren van justitie met de strafeisen voor de drie medeverdachten, die de wapens zouden hebben geleverd. De rechtbank doet op vrijdag 6 november uitspraak.

Meer uit Binnenland

ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

49 minuten geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

1 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

1 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

2 uur geleden
Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

2 uur geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

2 uur geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

3 uur geleden