Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten van rellen Staphorst herkenbaar op tv

Verdachten van rellen Staphorst herkenbaar op tv

APELDOORN (ANP) - Vier verdachten van de rellen rond de Sinterklaasintocht in Staphorst op zaterdag 19 november komen dinsdagavond herkenbaar op televisie in het programma Opsporing Verzocht. De verdachten kregen van de politie tot dinsdagmorgen de tijd om zichzelf te melden, maar ook in de loop van dinsdag heeft niemand dat gedaan volgens een politiewoordvoerder. De politie sluit niet uit dat er behalve het gezochte viertal nog meer verdachten worden opgepakt.

Bij de afslag naar Staphorst in de snelweg A28 belaagden relschoppers op 19 november twee auto's waarin waarnemers van Amnesty International zaten en demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. Volgens de politie gooide een grote groep mensen eieren naar de auto's, er werden spullen uit de wagens getrokken en de auto's werden heen en weer geschud. De inzittenden werden ernstig bedreigd en geïntimideerd.

De politie heeft al veel beelden van de gebeurtenissen, omdat op internet en sociale media veel berichten over de ongeregeldheden stonden. Daaruit zijn de vier die zich moesten melden naar voren gekomen. Politie en Openbaar Ministerie zijn nog bezig met een onderzoek naar de rellen, zodat er later mogelijk nog meer verdachten in beeld komen. Ook de gemeente Staphorst en de Inspectie Justitie en Veiligheid doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Daarbij komt onder meer aan de orde hoe de politie en burgemeester Jan ten Kate hebben gehandeld.

Meer uit Binnenland

NVWA blijft veel overtredingen zien met bestrijdingsmiddelen

UTRECHT (ANP) - Ongeveer een derde van alle boeren die vorig jaar werden gecontroleerd op hun gebruik van bestrijdingsmiddelen, hield zich niet aan de regels. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) noemt het hoge aantal overtredingen "zorgwekkend". Volgens de autoriteit is in de agrarische sector sprake van een "structureel probleem" op dit terrein. De autoriteit constateert al jaren veel overtredingen.

6 minuten geleden
Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

LEIDSCHENDAM (ANP) - Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

35 minuten geleden
Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

1 uur geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

1 uur geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

1 uur geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

1 uur geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

1 uur geleden