Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten van overval op Nikkie de Jager zwijgen

Verdachten van overval op Nikkie de Jager zwijgen

ROTTERDAM (ANP) - Twee verdachten die dinsdag in de Rotterdamse rechtbank terechtstaan voor de gewapende overval op YouTube-ster Nikkie de Jager beroepen zich tijdens de rechtszaak op hun zwijgrecht. "Ik heb niets te verklaren", zei Eddie N. (25), wiens DNA in de woning van het slachtoffer is gevonden.

N. en Hamza T. (23) uit Rotterdam maken volgens het Openbaar Ministerie deel uit van een groep van in totaal acht mannen die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen. De rechtbank begon dinsdag op de eerste zittingsdag met het bespreken van de gewapende overval op Nikkie de Jager en haar verloofde.

De slachtoffers zaten buiten toen vier mannen met bivakmutsen op 8 augustus 2020 de tuin in kwamen lopen. De slachtoffers zijn met geweld naar binnen gesleept, onder bedreiging van een vuurwapen en een mes. Ze werden geschopt en geslagen. De partner van de make-upartieste raakte daarbij gewond. De slachtoffers werden vastgebonden met ducttape en touwen. "We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen", riepen de overvallers. En: "Waar is de kluis?"

Bewakingscamera's

De overvallers gingen ervandoor met onder meer een hoop waardevolle sieraden van Nikkie de Jager. Een van de overvallers probeerde de sieraden die om haar pols zaten af te snijden.

De verdachten zijn geregistreerd door bewakingscamera's rond de woning. Uit de beelden blijkt dat de overvallers rond 15.33 uur arriveerden en om 15.56 uur weer vertrokken. Verderop stond een vluchtauto met volgens de politie gestolen kentekenplaten. Een getuige noteerde het valse kenteken en zag de mannen instappen met een zwarte tas. De auto zelf, met een opvallend panoramadak, zou die week op naam hebben gestaan van T., vermoedt justitie. Van medeverdachte N. is DNA in de woning gevonden, onder meer op een lus van een koord en op de telefoon van het slachtoffer.

Derde verdachte

T. maakte gebruik van vijftien verschillende telefoonnummers, maar hij leende naar eigen zeggen ook telefoons uit. Een van de aan hem toegeschreven nummers heeft in de maanden voorafgaand aan de overval gebruikgemaakt van een zendmast in Uden, de woonplaats van De Jager. "Komt u daar wel eens? Toch niet een plaats waar veel te doen is", wilde een van de rechters weten, waarop T. zweeg. Een van zijn andere nummers zou tijdens de overval zijn gebruikt.

Een derde verdachte in zaak van Nikkie de Jager staat woensdag terecht, samen met een verdachte van de mislukte overval op René van der Gijp. Vrijdag worden de strafeisen verwacht.

Meer uit Binnenland

Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, zo meldde de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

17 minuten geleden
Financiën kan niet optreden tegen vele storingen geldautomaten

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Financiën kan momenteel niet meer doen dan Geldmaat "aansporen" om zich aan de afspraken te houden over de beschikbaarheid van geldautomaten. Dat zegt het ministerie in reactie op het bericht dat geldautomaten vaker dan beloofd kampen met een storing waardoor mensen geen geld kunnen opnemen of storten. Geldmaat regelt voor de grote banken het beheer en onderhoud van de automaten. Als de nieuwe Wet chartaal betalingsverkeer van kracht wordt, kan een dwangsom worden opgelegd als geldautomaten er vaker dan afgesproken uitliggen, zegt het ministerie.

19 minuten geleden
Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

1 uur geleden
Ede neemt gloednieuw NS-station in gebruik

EDE (ANP) - Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag gebruikmaken van een gloednieuw NS-station Ede-Wageningen. Vanaf 05.00 uur stoppen en vertrekken de eerste treinen op dit station in de Spoorzone in Ede. Aan het centraal in Gelderland gelegen station is sinds 2021 gebouwd. De komende jaren wordt het oude stationsgebouw gesloopt en wordt er rondom nog gebouwd, onder meer aan een parkeergarage. In 2026 moet de hele Spoorzone klaar zijn.

7 uur geleden
Weerwaarschuwing code oranje voorbij, code geel in noorden

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft de weerwaarschuwing code oranje om zware windstoten door storm Louis in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur ingetrokken. In de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland en het Waddengebied geldt nog wel code geel.

9 uur geleden
Weerwaarschuwing code oranje grotendeels voorbij

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft de weerwaarschuwing code oranje om zware windstoten door storm Louis voor een groot deel van het land ingetrokken. Alleen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en het Waddengebied is die nog van kracht.

10 uur geleden
Mensen met Nederlandse herkomst hebben vaak weinig divers netwerk

DEN HAAG (ANP) - Mensen met een Nederlandse achtergrond mengen nauwelijks met mensen met buitenlandse wortels. Zij hebben in hun netwerk relatief weinig buren, collega's, familie, huisgenoten of klasgenoten met een andere herkomst. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de scheiding nog sterker onder rijkere mensen die in Nederland zijn geboren en Nederlandse ouders hebben.

10 uur geleden