Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrest

Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrest

ASSEN (ANP) - De rechtbank in Assen heeft maandag bepaald dat de twee verdachten in de Ruinerwoldzaak de komende maanden nog in voorarrest blijven.

Het tweetal wordt onder meer verdacht van vrijheidsberoving van zes van de kinderen van hoofdverdachte Gerrit Jan van D. (67). Het gezin verbleef op een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam aan het licht nadat een van de kinderen in een kroeg in het dorp over de situatie had gesproken. Volgens justitie heeft Van D. volop hulp gehad van medeverdachte Josef B.

De rechtbank hield maandag een tussentijdse zitting in de geruchtmakende zaak.

Meer uit Binnenland

NS verkoopt Duitse dochteronderneming Abellio

UTRECHT (ANP) - NS verkoopt zijn dochterbedrijf Abellio Duitsland aan de Duitse spooronderneming BeNEX, maakte het spoorwegbedrijf dinsdag bekend. Daarmee zijn de laatste activiteiten van NS in het buitenland beëindigd. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op de Nederlandse reiziger, zowel voor binnenlands als internationaal treinverkeer.

18 minuten geleden
Rechter moet beslissen over mondkapjes-ton Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - Waar moet het geld vandaan komen, zodat Sywert van Lienden een advocaat kan betalen in de mondkapjes-affaire? Die vraag wordt uiterlijk 7 mei door de rechter beantwoord. Van Lienden had een kort geding aangespannen tegen de Stichting Hulptroepen Alliantie, die beslag heeft gelegd op een bedrag dat volgens hem bedoeld is voor rechtsbijstand.

22 minuten geleden
Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

ZOETERMEER (ANP) - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst te wijten aan koranvernielingen in Nederland en andere Europese landen en aan het "conflict tussen Israël en Hamas".

49 minuten geleden
AIVD: dreigingsbeeld voor Nederland in 2023 in veel opzichten slechter

ZOETERMEER (ANP) - Het grimmige dreigingsbeeld voor Nederland is het afgelopen jaar "in veel opzichten slechter geworden", dat stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) dinsdag in het jaarverslag over 2023. Het wereldwijde jihadisme vormde ook vorig jaar nog altijd de voornaamste dreiging voor Nederland, volgens de dienst.

51 minuten geleden
OM eist 22 jaar cel en tbs in hoger beroep zaak kruisboogschutter

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw 22 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Kenzo K. (31) uit Almelo, die terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog. Dit zei de aanklaagster dinsdag bij aanvang van haar requisitoir.

1 uur geleden
COC Nederland noemt toename lhbti-discriminatie schrikbarend

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland noemt het 'schrikbarend' dat het aantal meldingen van lhbti-discriminatie het afgelopen jaar met bijna een kwart is gestegen. "De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden", reageert voorzitter Astrid Oosenburg van de belangenorganisatie op een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de politie en antidiscriminatiebureaus.

2 uur geleden
Arnhem lost schulden af van tientallen gezinnen in 'armste wijk'

ARNHEM (ANP) - De gemeente Arnhem heeft een fonds opgezet om de schulden van tientallen gezinnen in de buurt Immerloo II af te lossen. Het gaat om een experiment, om te onderzoeken of de sociale problematiek die vaak bij schulden komt kijken zo kan worden opgelost. Het fonds bestaat momenteel uit 425.000 euro, ingebracht door drie lokale stichtingen.

3 uur geleden