Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Verdachten mishandelingen Mallorca zoeken deal over overgave'

'Verdachten mishandelingen Mallorca zoeken deal over overgave'

PALMA DE MALLORCA (ANP) - De Nederlandse verdachten van de fatale mishandeling op 14 juli aan het strand van Palma de Mallorca zouden volgens plaatselijke media proberen te onderhandelen over hun overgave. De krant Última Hora verwacht dat de afdeling moordzaken in Palma donderdag (22 juli) het onderzoek afrondt. Dat zou dan meteen moeten leiden tot een verzoek aan Nederlandse collega's de acht geïdentificeerde verdachten te arresteren.

De krant schreef eerder al dat justitie wil dat de verdachten in de leeftijd van 18 tot 20 jaar in voorarrest worden geplaatst in afwachting van een proces. Dat is mede omdat een aantal verdachten of hun familie over "veel middelen" zou beschikken en dat er daardoor vluchtgevaar zou bestaan. Ze zouden "een leger aan advocaten" hebben ingezet in zowel Nederland als op Mallorca om uitlevering aan Spanje te voorkomen, om te weten te komen wie waar precies van wordt beschuldigd en of er te onderhandelen valt over overgave aan de Spaanse justitie.

De politie wilde de groep afgelopen week aanhouden in hun vakantiewoning vlakbij Palma, maar twaalf van de dertien verdachten bleken spoorslags terug naar Nederland te zijn gevlogen. De achterblijver kon vrijdag op het vliegveld worden aangehouden en is verhoord, maar zit niet in voorlopige hechtenis.

Dertien jongeren gingen in de vroege uren van 14 juli voorbijgangers te lijf aan het strand en vielen ook een groepje van vijf landgenoten aan. De vijf raakten gewond en een in elkaar gezakt slachtoffer werd ook tegen het hoofd geschopt. Deze 27-jarige man uit Waddinxveen overleed zondag in een ziekenhuis als gevolg van het opgelopen hersenletsel. De Spaanse politie heeft bewakingscamera's aan het strand en dus beelden van de mishandeling.

Volgens Última Hora is het bij moordzaken daardoor bekend dat zeker elf verdachten het op de grond liggende later overleden slachtoffer niet hebben geschopt. De vrijdag op de luchthaven aangehouden verdachte leek volgens de politiebeelden het slachtoffer ook niet te hebben geslagen en hij werd na verhoor op vrije voeten gesteld.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

roboehlen 1 week geleden
Dit is gewoon zinloos geweld en toen het net een 'begrip' werd pakte ze het nog stevig aan. Nu is het vaak weer een lachertje voor de daders. Aanpakken die maffe idioten, ze moeten duidelijk een paar toontjes lager zingen. En dat doen ze niet uit zichzelf.
bung 87 1 week geleden
in spanje berechten en hun straf in spanje laten uitzitten. graag een zeer strenge straf--20 jaar mag best.
jurien 1 week geleden
Op pakken en naar Spanje uit leveren, daar zeer streng straffen want het is tegenwoordig maar schieten, steken ,dood slaan of schoppen en zijn het waarschijnlijk van die over het paard getilde hufters die denken alles te kunnen maken.

Meer uit Binnenland

Ruim 1200 keer ingegrepen na Whatsapp-alert treinreizigers

DEN HAAG (ANP) - De politie of de NS-beveiliging zijn sinds de invoering van de veiligheidsmeldingen via WhatsApp of sms in mei 2020 ruim 1200 keer opgeroepen. De alarmeringsfunctie werd in totaal 2485 keer gebruikt, meldt de NS.

1 uur geleden
Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Pride-week in Amsterdam organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een motortocht om aandacht te vragen voor LHBTI'ers in Polen. Op 8 augustus rijden demonstranten op motoren vanaf de Dam door het centrum van de hoofdstad.

7 uur geleden
Meer asielzoekers en nareizigers door coronaversoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Asielzoekers en zogeheten nareizigers kwamen in het tweede kwartaal weer meer naar Nederland omdat zij door versoepelingen van coronamaatregelen makkelijker konden reizen. Nog steeds deden minder mensen een eerste asielverzoek dan voor de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt het statistiekbureau CBS op basis van cijfers van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

7 uur geleden
Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier Herman van Veen heeft donderdagavond zijn 561e solovoorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gespeeld. De 76-jarige artiest is sinds vijf shows de nieuwe recordhouder en dat werd donderdag gevierd. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het Amsterdamse podium stond.

8 uur geleden
Lancering naar ISS uitgesteld na problemen met nieuw onderdeel

HOUSTON/BAJKONOER (ANP) - Een nieuw ruimtevaartuig dat vrijdag zou beginnen aan een vlucht naar het ruimtestation ISS, blijft voorlopig op de grond. De lancering is uitgesteld vanwege problemen met een nieuw onderdeel dat donderdag aankwam bij het station. De vluchtleiding wil alle aandacht nu op het ISS richten. Het is niet bekend wanneer de nieuwe capsule alsnog naar de ruimte gaat.

8 uur geleden
KWF biedt hulp aan bij onderzoek naar uitstoot Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - KWF Kankerbestrijding wil de kennis en ervaring binnen de organisatie inzetten voor de omwonenden van Tata Steel in IJmuiden. De stichting biedt aan te helpen met onafhankelijk onderzoek naar de schadelijkheid van de uitstoot van het staalcomplex bij de Noordzeekust.

8 uur geleden
Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders

UTRECHT (ANP) - Een ziekmelding op de verkeersleidingspost van spoorbeheerder ProRail heeft ertoe geleid dat tussen Utrecht en Arnhem sinds donderdagavond 23.00 uur geen treinen rijden. Ook tussen Ede Wageningen en Barneveld Zuid en tussen Utrecht Centraal en Rhenen is het treinverkeer door de ziekmelding stil komen te liggen.

8 uur geleden